Miu Mius fyra filmer, Galliano stämmer Dior och dokumentären om Iris Apfel

31 augusti, 2012

Vår nyhetsspanare Anna Kopito ger dig senaste nytt från modevärlden här på elle.se. Flera gånger i veckan levereras de i samlad form under vinjetten modespion. Dagens laddning kommer här.

> Läs fler modespioner!

> Läs Annas blogg!

av ANNA KOPITO foto STELLA PICTURES

MIU MIUS SAMARBETE MED FYRA KVINNLIGA REGISSÖRER

Fyra kvinnliga regissörer från olika delar av världen har fått till uppgift att göra kortfilmer i samarbete med Miu Miu. Igår visades serien, the Women’s Tales, under filmfestivalen i Venedig. De fyra filmerna i serien är The Powder Room av Zoe Cassavetes, Muta av Lucrevia Martel, The Woman Dress av Glada Colagrande och It’s Getting Late av Massy Tadjedin. I filmen nedan, It’s Getting Late, ser vi skådespelerskorna Rinko Kikuchi, Aubrey Plaza, Patricia Clarkson och Gemma Arterton. Fyra kvinnor, med olika stilar och karaktärer, som bär accessoarer, plagg och solglasögonen från Miu Mius kollektion. På Miu Mius Youtube-kanal kan du hitta samtliga filmer.

JOHN GALLIANO STÄMMER DIOR

Det var i mars förra året som John Galliano behövde lämna sin position som chefdesigner på Dior efter att han anklagats för att ha kommit med antisemitiska uttalanden på en bar i Paris. Det verkar dock som att dramatiken inte är över än. Ryktena säger att John Galliano har stämt det franska modehuset. Detta bara en vecka efter att den franske presidenten Francois Hollande såg till att John Galliano förlorade den franska hederslegionen, ”Ordre national de la Légion d’honneur”.

DOKUMENTÄR OM IRIS APFEL

Idag har filmen om street style-fotografen Bill Cunningham, Bill Cunningham New York, premiär i Sverige och som vi har nämnt tidigare kommer även en film om den legendariska moderedaktören Diana Vreeland ut snart. Det verkar vara mer populärt än någonsin att göra dokumentärer om kända modepersonligheter. Igår släpptes även trailern till dokumentären om den 91-åriga stilikonen Iris Apfel av Albert Maysles. Se trailern här.