Minimarket om nya skokollektionen: ”De ska passa till allt”

Minimarket

Minimarket är augustiaktuella med en exklusiv skokollektion för Åhléns. ELLE pratar skor, höstplaner och framtid med de tre systrarna.
03 augusti, 2018

Inspirationen bakom er nya skokollektion?

–Vår utgångspunkt var att göra en komplett skogarderob som passar till allt från morgonslask till midnattsstök. Kollektionen består av 16 skomodeller, många av Minimarkets greatest hits men också några helt nya modeller till ett rimligt pris, mellan 1 600 och 2 500 kr. Allt är producerat i Portugal.

Se alla skor i kollektionen här >

Era första skominnen?

Pernilla: På dagis såg jag ett par skor med blanka breda sidenband i stället för skosnören. WOW tänkte jag!
Sofie: Min kompis Emma hade fått ett par fina röda sandaler. Jag blev avundsjuk och sa att jag också hade ett par. Emma trodde inte på mig och ville komma hem till mig för att se dem. Skamsen erkände jag för mamma att jag hade ljugit. Och när Emma följde med mig hem så hade jag så ont i magen, men i hallen stod nya röda sandaler.
Jennifer: Att mamma alltid slängde skorna när de blivit lagom slitna.

Hur många par skor äger ni?

Pernilla: Cirka 8 högar.
Sofie: Jag har ”arkiverat” en del skor som blivit för små för mig och sparat några modeller som representerar en viss period i livet. Men jag har bara några få skor framme på skohyllan.
Jennifer: Jag har skor överallt i lägenheten, som bokstöd, dekoration och brevpressar – eftersom både garderoben och vinden är full.

Hur stylar ni era skor i höst?

– Våra Nora boots har ett högt skaft och passar perfekt med ett par avklippta ankelkorta jeans eller chinos  matchat med en hoodie eller polo. En ständig favorit är att styla kraftiga skor till kraftiga jackor.

Var ser ni Minimarket om fem år?

– Vi har sedan ett par år tillbaka jobbat mer som formgivningskonsulter. Om fem år har vi utvecklat vår portfolio av samarbeten, inte minst inom inredning. Vi har satt ett par licensavtal som plockar upp vår design, och nu fokuserar vi på att skapa bra sammanhang för vårt skapande.

Er favoritdesigner genom tiderna?

Sofie: Cristóbal Balenciaga och Vivienne Westwood. Ettore Sottsass och Giò Ponti är två favoriter inom inredning.
Pernilla: Jag är besatt av Phoebe Philos skollektion för Céline våren 2012. Jag gillar också Dries Van Noten, allt från printsen till dojorna och atmosfären i butikerna. Inom inredning gillar jag keramikern Betty Woodman, Gunnar Nylund och finska ryamattor.
Jennifer: Rei Kawakubos inredning Ugy cute. Har blandade serier porslin från Wilhelm Kåge, Arabia och Ittala.

Tre favoritaktiviteter att göra på hösten?

Pernilla: Jag har vunnit kräftlotteriet i Drevvikens fiskeklubb, så nu ska det fiskas kräftor!
Jennifer: Fiska, dricka vin och kallbada.
Sofie: Ut i skogen med kidsen, laga mat – gärna den man plockat i skogen – och resa med familjen.

Skokollektionen för Åhlén släpps den 8 augusti.

Läs mer:

Datumet spikat! Då släpps Minimarkets skokollektion för Åhléns

Foto: Peter Gehrke