Mina bästa: Clara Hallencreutz

03 juni, 2015

Mina damer och herrar – välkommen till ELLEs nya följetong Mina bästa! Varje vecka kommer vi låta en inspirerande och intressant person dela med sig av minnen, favoriter och tips – den personens bästa delar av livet helt enkelt. Vem är inte bättre att börja med än Sveriges coolaste konstnär? Hon är omåttligt kreativ, ambitiös och mästare av selfies. Låt oss presentera: Clara Hallencreutz

Mitt bästa köp… Min första kamera, startskottet för min passion och arbete!

Min bästa cocktail… Har en obotlig kärlek till tequilashots, om det inte räknas som cocktail är jag larvigt förtjust i bruddrinken Cosmopolitan eller Mojito eller vodka lime. Det blev visst fler än en…

…kärleksminne: För två somrar sedan i Frankrike blev jag lurad och lämnad av mina tjejkompisar till en sagolik plats prunkande pyntad av blomsterarrangemang och romantik. Där stod min Nisse (pojkvän sedan 8 år tillbaka) på knä – brutal lycka! Vi åt en romantisk middag i ett litet paradis som sedan följdes av en extra middag med våra konspiratoriska vänner som stod redo för att fira på Villa Romana. En natt full av kramar, skratt och restaurangens maskeradgarderob.

…kvinnlig förebild: Skulle vilja sätta ihop en hybrid av kvinnor i min familj och närhet samt några offentliga personer. Finns många i närheten att beundras och lära ifrån!

…bästa tips: Försök navigera i karriären efter känslan av glädje och lust – vi spenderar så otroligt stor del av livet på jobbet och det borde inte vara en transportsträcka.

…ordspråk: Sunt förnuft är kreativitetens värsta fiende.

Clara-Insta7

…parfym: Firar tio år nu av troget och kanske enformigt användande av Miss Dior Cherie.

…app: Brainfitnesstracker – klart beroendeframkallande!!!

…hårvårdstips: Om du färgar håret hitta en frisör som verkligen bryr sig om att bevara och förbättra hårkvaliteten i det långa loppet istället för en snygg quick fix som sliter. Jag går till Antonio Axu, han har förvandlat mina höliknande strån till något jag ett hår igen!

Clara-Insta6

…träningsform: Har ju alltid lite träningsvärk efter en ordentlig utekväll så det skulle jag vilja slå ett slag för som en helt okej träningsform. Älskar att ta långa promenader, sådan njutning och avkoppling! Jobbar på att hitta någon hårdare träningsform som jag trivs med men jag är svårflörtad. Behöver desperat hitta en PT! Beach 2015 närmar sig med storm stegs!

…skor: Rosa och guldiga Chanel gympa dojor! Barnsligt glada och bekväma!

…butik: H&M sedan är jag en stammis på Kreatima för konstnärsmaterial!

…smycke: I 20-års present fick jag förlovningsringarna från tre generationers lyckliga äktenskap i min familj, mormor, gammelmormor och gammel-gammelmormor. Nu bär jag ringarna i en kedja runt halsen knackade som ett, fantastiskt hängsmycke med ett hjärta i mitten, skapat av smyckesdesignern Elisabeth Andrén och mig! Fullproppat med kärlek och historia.

…festminne: Dagen efter att jag avslutat min utställning i LA skulle jag dödstrött sätta mig på ett plan hem till Sverige. Då blev jag kidnappad till Las Vegas dit tio fantastiska väninnor tagit sig från världens olika hörn för en storslagen och surrealistisk möhippa i fyra dagar utan sömn!

…stylingtips: Ofta känns det som en färgfobi vilar över våra garderober där en tjatig monoton gråskala dominerar. I min konst använder jag mig av färgers otroliga förmåga att lyfta sinnesstämningen, det fungerar med kläder också! Jag använder såklart mycket svart ibland men en dag i färg är betydligt gladare och mer energifylld!

…festlook: Har en paljett och glitter garderob som liknar en dragshowqueen, gillar att se ut som en kringvandrande diskokula, höjer partystämningen rejält.

Clara-Insta4

…bästa plaggEn gammal sliten grön pantsuit från H&M som jag borde slängt för länge sedan men inte kan  skiljas ifrån.

…resmål:Svårt! För svårt! Börjar stamma av beslutsångesten.

…låt: ”Rock The Boat” av Hues Corporation.

…bästa sommar: Blir helt varm av lycka när jag tänker på alla mina underbara somrar, från det första hisnande simtaget. Förra sommaren var dock en lyckoexplosion, startskottet var mitt och Nisses bröllop i Marrakesh med alla våra nära och kära! Följt av mysiga Bohuslän hos mamma och pappa och sedan tre galna och underbara veckor på båt från Italien till Frankrike med bästa vännerna. Nu är jag förbaskat redo för att årets sommar ska sätta igång!

Clara-Insta