Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Mikrotrenderna som spås bli en grej i höstmodet 2021

19 mar, 2021 
Minitrenderna som spås bli en grej i höst
Vilka mikrotrender kommer att fortsätta, uppstå och försvinna under hösten 2021? ELLEs fashion director har samlat 5 trender som spås bli en grej den kommande säsongen. Inspireras direkt från catwalken!
Annons
Etro AW21.
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021Brand logo
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021

Sneglar du redan mot höstens trender? Då har du kommit rätt. I takt med att årets stora trendspaning sammanställs med höstens hetaste modetrender bjuder ELLEs fashion director på 5 mikrotrender som inte riktigt kvalade in i den stora trendrapporten men som ändå spås bli en grej under hösten. Mikrotrenderna sker antingen i en mindre skala eller kommer och försvinnner snabbt ur modebilden. Kanske är det bara under hösten 2021 som vi ser leopardmönstrat eller extra långa armar? Här är i alla fall minitrenderna som spås bli en grej 2021 – vilka satsar du på?

Annons

1. Visa hud med: bara axlar

Att visa axlarna är inget nytt, men om något extra hett i höst. Ett subtilt och snyggt sätt att visa hud, som dessutom är enkelt att applicera på sin egen stil. Klänningar, linnen och kavajer – inspireras av alla baraxlade catwalklooks!

Coperni AW21.
Altuzarra AW21.
Annons

2. Håll värmen med: Kort dunjacka

Miu Miu AW21.

Att hålla värmen snyggt i snöstorm och minusgrader blir ingen svår match den här säsongen heller. Den korta puffiga dunjackan fortsätter lysa starkt som ett av säsongen viktigaste nyckelplagg. Låt den ta plats!

Khaite AW21.
Annons
Ottolinger AW21.

3. TESTA något nytt med: Bodyn utanpå

Den lite otippade kombinationen av body utanpå leggings seglade upp på modekartan. Vem hade anat att det skulle bli en grej? I höst ser det iallafall ut som att bodyn åker fram utanpå(!) byxor och leggings. Ska bli intressant att se om trenden blir lika stor som modeskapare som Miuccia Prada vill tro!

Emilio Pucci AW21.

4. Gå all in på: leopardmönstrat

Leopardmönstrat är tillbaka! Var det någonsin borta kanske någon tänker? Intresset har de senaste säsongerna varit svalt men nu visar Etro och Lavin att leopardmönstrade ytterplagg är hett igen!

Annons
Etro AW21.
Lanvin AW21.

5. Maxa plagget med: Extra långa armar

Ta höjd för att armlängden bara blir längre och längre ju närmare hösten vi kommer. Acne Studios och Balmain var två av flera som visade att armlängden inte har något slut. Väldigt passande för tiderna vi lever i!

Annons
Balmain AW21.
Acne Studios AW21.

Foto: Imaxtree

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons