Michael Kors köper Jimmy Choo – och folk är riktigt oroliga

26 jul, 2017 
AvSofia Börjesson
Carrie Bradshaw i Sex and the City
Carrie Bradshaws favoritskomärke har blivit uppköpt – av Michael Kors. Och folk ställer sig frågan: vad kommer det att innebära för Jimmy Choo's exklusiva skor?
Annons

Den brittiske skomakaren Jimmy Choo och tidigare Vogueskribenten Tamara Mellon startade märket 1996, och skorna blev snabbt kändiselitens nya favoriter. Men sedan millennieskiftet har Jimmy Choo tappat i popularitet och försäljningen har de senaste åren minskat stadigt.

I går, tisdag, blev det känt att Michael Kors köper Jimmy Choo för 9,6 miljarder kronor. Vad det kommer att innebära för det ikoniska skomärket är det ingen som vet i nuläget, men Jimmy Choo’s ledningsgrupp kommer att förbli densamma, enligt Michael Kors.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Rihanna i väska och skor av Jimmy Choo, juli 2017. Foto: IBL

Spekulationerna haglar dock tätt, och kommentarsfälten på sociala medier fylldes snabbt av oro och besvikelse över affären. Många undrar om det här innebär att de exklusiva Jimmy Choo-skorna nu kommer att hamna i outlets och förlora sin stil, kvalitet och det hantverk som ligger bakom. Flera kommenterar också den stora skillnaden mellan Jimmy Choo och Michael Kors, och menar att Michael Kors har blivit ett budgetmärke.

Annons

En person skriver:

”Vad i hela helvete?! Varför? Det går inte att jämföra Choo’s stil, kvalitet och hantverk med MK. En sorgens dag!”

Och en annan:

”Håll hårt i era vintage-skor från Jimmy Choo, för Michael Kors kommer nu att förstöra märket.”

Vad affären faktiskt kommer att innebära för Jimmy Choo och Michael Kors är för tidigt att sia om – vi får helt enkelt tålmodigt vänta och se.

Mer från ELLE

Annons