Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Method dressing – allt om fenomenet kändisarna älskar

30 maj, 2024 
Method dressing – allt om kändisarnas nya röda mattan-fenomen
Method dressing är kändisarnas nya röda mattan-trend. Zendaya, Margot Robbie och Zoë Kravits är exempel på skådespelare som visat modemagi genom sättet att klä sig – men vad betyder det? ELLE går igenom fenomenet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Memory lane #3 – Emilia de PoretBrand logo
Memory lane #3 – Emilia de Poret

Method dressing har seglat upp som ett välanvänt begrepp den senaste tiden. Sammanhanget är kändisvärlden och exklusiva premiärer. Zendaya är en av dem som har visat modemagi på röda mattan genom sättet att klä sig på – men vad betyder det? ELLE går igenom fenomenet!

Vad är Method dressing?

Method dressing handlar helt enkelt om att man till röda mattan hämtar inspiration från den film som har premiär. Det är givetvis ett effektivt sätt att promota sitt projekt – men det ses också ofta som en hyllning till den aktuella filmen, till en specifik karaktär eller till en films tema.

Annons
TT

Det här är såklart inget nytt fenomen utan har använts av skådespelare sedan en lång tid tillbaka – men kändisarna har tagit det till en helt ny nivå den senaste tiden. I nära samarbete med sina stylister har de presenterat kreativa modeögonblick som skapar uppmärksamhet.

Kändisarna som använt method dressing

Zendaya har visat upp matchande outfits till såväl Spider-Man och Dune som tennisfilmen Challenger. Margot Robbie fick stor uppmärksamhet när hon leverade Baribe-look efter Barbie-look på röda mattan i samband med att filmen hade premiär. Och Zoë Kravitz drog blickarna till sig i Catwoman-looks när Batman-filmen släpptes.

Annons

Här är några av den senaste tidens mest minnesvärda modeögonblick där skådespelare använt sig av method dressing på röda mattan.

Zendaya för Spider-man

Zendaya i Valentino-klänning vid premiären av Spindelmannen-filmen.TT

Under turnén av Spider-Man: No way home hösten 2021 såg vi flera fantastiska exempel på hur stjärnan hyllade filmen på röda mattan med tydliga referenser till Marvel-produktionen.

Zendaya för Dune

Zendaya stal showen under filmfestivalen i Venedig 2021 iklädd Balmain-klänning och grön smaragd. En look med referenser till Dune..TT

På filmfestivalen i Venedig i september 2021, när det var premiär för den hypade filmen Dune, bar Zendaya en draperad Balmain-klänning i läder som drog tankarna till den fiktiva ökenplaneten.

Annons

Zendaya för Challenger

Zendaya i vit tennisklänning från Thom Browne.
Zendaya i miniklänning och skor från Loewe.
Annons

Och få missade nog stjärnans alla tennisvita och limegröna looks – med accessoarer så som tennisklackar – våren 2024 i samband med premiären av tennisfilmen Challenger.

Margot Robbie för Barbie

Margot Robbie i Barbie-look från Versace.TT

Ett annat nutida exempel som fått mycket uppmärksamhet är Margot Robbie, som levererade flera looks med Barbie-vibbar under premiärturnén. Gång på gång kom hon iklädd chockrosa looks som antingen var kopior av riktiga Baribe-kläder eller outfits som var tydligt inspirerade av dockans garderob.

Annons
Margot Robbie i klänning från Emilio Pucci.TT

De lekfulla accessoarerna och sättet hon poserade på, blev pricken över i:et.

Halle Bailey för Den lilla sjöjungfrun

Halle Bailey under premiären av Den lilla sjöjungfrun.Joanne Davidson

Halle Bailey är ytterligare ett exempel på skådespelare som valt sig att använda method dressing. När den nya Sjöjungfru-filmen hade premiär sågs hon bära flera olika outfits på temat på röda mattan.

Annons

Jenna Ortega för Wednesday

Richard Shotwell

När Jenna Ortega var aktuell med serien Wednesday, i slutet på 2022, sågs hon i en rad svarta, dramatiska looks på röda mattan, som karaktären Wednesday Addams högst troligt hade uppskattat.

Zoë Kravtiz för Batman

Zoë Kravitz i Saint Laurent-klänning på London-premiären av Batman-filmen hon var aktuell med.

Till sist måste vi nämna Zoë Kravitz. När hon var aktuell med Batmanfilmen, våren 2022, dök hon upp på press-events i den ena Catwoman-osande looken efter den andra.

Foto: TT

Annons