Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

MET-galan 2020 inställd på grund av corona

16 mar, 2020 
Av
Katy Perry på Met-galan 2019
The Metropolitan Museum of Art i New York skjuter upp årets MET-gala som skulle har gått av stapeln den 4 maj. Det rapporterar Vouge med flera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: SE MET-GALANS MEST OFÖRGLÖMLIGA LOOKS 2019:

Oförglömliga looks från Met-galan 2019Brand logo
Oförglömliga looks från Met-galan 2019

MET-galan är ett av modevärldens största och mest prestigefyllda evenemang. Varje år samlas världseliten för att med sina outfits tolka det tema som arrangören The Metropolitan Museum of Art i New York sätter för kvällen. Galan har varit föremål för en dokumentärfilm, The First Monday in May, och otaliga oförglömliga ögonblick. Kändisarna älskar att visa upp sina fantastiska kreationer på röda mattan och det är inte vilka som helst som får vara med. Till exempel var Kim Kardashian portad i flera år innan hon fick komma in i värmen.

Nu meddelar museumet att årets gala kommer att skjutas upp, och kanske till och med ställas in.

Inreseförbud från Europa

Årets gala skulle ha gått av stapeln den 4 maj. Då USA har satt ett inreseförbud från Europa på grund av coronapandemin var beskedet väntat. Designers från Milano, Paris och andra modemeckan kan helt enkelt inte väntas delta.

Annons

I USA, precis som i Sverige och många andra länder världen över, uppmanas dessutom människor just nu att stanna hemma för att bromsa spridningen av coronaviruset. En talesperson för MET säger i ett uttalande att ”Myndigheter uppmanar oss att inte hålla i evenemang där 50 personer eller fler deltar under de kommande åtta veckorna. Därför har vi beslutat att alla evenemang fram till och med 15 maj kommer att ställas in eller skjutas upp.”

Anna Wintour leder kvällen

Årets MET-gala har temat ”About Time: Fashion and Duration” (På tiden: Mode och varaktighet), och är sponsrad av modehuset Louis Vuitton och förlaget Condé Nast. Vogues chefredaktör Anna Wintour var tänkt att leda aftonen tillsammans med modedesignern Nicolas Ghesquière samt skådisarna Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep och Emma Stone.

Gästerna som står på gästlistan betalar ingenting för att närvara på galan, och har man tur blir man inbjuden av Anna Wintour själv. Om man däremot inte är med på listan, men ändå får en chans att närvara, kostar en biljett ungefär 30 000 dollar, som motsvarar cirka 286 000 svenska kronor.

Det står där inte klart ännu om MET-galan kommer att få ett nytt datum, eller ställas in helt och hållet. Men den 5 maj blir det ingen fest.

Foto: TT
Källa: Vouge

LÄS MER:

Allt du behöver veta om Met-galan 2020

Här är filmpremiärerna som skjuts upp på grund av corona

Här är virusfilmen som alla vill se under coronapandemin

Annons