Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Meghan Markle släpper en klädkollektion

31 jul, 2019 
Hertiginnan Meghan har många järn i elden. Den nyblivna mamman och Vogues senaste gästredaktör slår ihop sig med en rad kända varumärken för att lansera en klädkollektion – med ett gott ändamål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ MEGHAN OCH HARRYS FÖRHÅLLANDE?

Harry och Meghan — från första dejten till MegxitBrand logo
Harry och Meghan — från första dejten till Megxit

 

Meghan, hertiginnan av Sussex, kommer lansera en klädkollektion tillsammans med tre kända varumärken och en av sina designervänner senare i år. Det berättar Meghan i det nya septembernumret av Vogue som hon är gästredaktör för.

Tillsammans med Marks & Spencers, John Lewis & Partners, Jigsaw och hennes nära vän designern Misha Nonoo ska en kollektion med klassiska kontorskläder tas fram. Men det är inte för att ge sig in i modebranschen som hertiginnan tagit sig an projektet. Kollektionen har nämligen ett gott syfte.

Tanken är nämligen att för varje sålt plagg ska ett plagg doneras till Smart Works, en av välgörenhetsorganisationerna som Meghan jobbar med. Brittiska Smart Works hjälper långtidsarbetslösa kvinnor att komma in på, samt återvända till, arbetsmarknaden genom att stödja dem i att få kunskap och redskap för att lyckas på jobbintervjuer och i arbetslivet.

Annons

Meghan beskriver i Vogue hur man på Smart Works möts av en kavalkad av kläder i olika färger, men att de inte alltid är rätt storlekar eller rätt val stilmässigt. Därför har hon bett om hjälp av sin vän och de tre företagen för att ta fram mer klassiska alternativ.

“Många av varumärkena gick med på att använda sig av “en-för-en-modellen”. För varje plagg som köps av en kund, doneras ett plagg till välgörenhetsorganisationen. Det ger oss inte bara möjligheten att vara en del av varandras historia, det påminner oss också om att vi är i detta tillsammans”, skriver Meghan i det kommande numret enligt E Online.

Meghan blev kunglig beskyddare av organisationen i januari när hon hade ett officiellt besök på huvudkontoret. Månaden efter hjälpte organisationen nästan dubbelt så många kvinnor som samma månad året innan, enligt Harper’s Bazaar.

“Det handlar inte bara om att donera kläder och se var de landar, det handlar om att som kvinnor verkligen vara en del av varandras framgångshistorier”, sa Meghan vid besöket.

Hertiginnan Meghans eftertraktade stil har lett till en
Hertiginnan Meghans eftertraktade stil har lett till en ”Meghan Markle-effekt”. Foto: TT

“Meghan Markle-effekten” kan påverka

Trots att det bara gått tre år sedan Meghan och prins Harry blev ett par har hertiginnan redan blivit en stor kunglig stilikon. Hennes stil är klassisk med en modern känsla och hon syns ofta i stilsäkra kläder från såväl designers som budgetkedjor.

Annons

Helt enkelt en personlig stil som många suktar efter att anamma, något som lett till den så kallade “Meghan Markle-effekten”. “Meghan Markle-effekten” har fått flera varumärken att se sina försäljningssiffror skjuta i höjden när hertiginnan burit deras design.

Under sin skådespelarkarriär var Meghans stil redan mycket populär. I sin roll som Rachel Zane i den populära tv-serien Suits syntes hon i en snygg kontorsstil bestående av pennkjolar och blusar. Privat syntes hon även i moderiktiga plagg, något som ledde till ett designsamarbete i form av två kollektioner för kanadensiska Reitmans.

Meghans kollektioner med Reitmans innehöll flera klänningar och en av kollektionerna fokuserade på kläder perfekta för kontoret. Då gick kontorsplaggen i vitt, grått och svart och Meghan designade både en pennkjol, ett par läderleggings, en skjorta och polotröja samt en poncho.

Hur den kommande kollektionen, som lanseras någon gång senare i år, kommer se ut är fortfarande hemligt. Men med tanke på “Meghan-effekten” och hennes efterfrågade privata klädstil lär det bli ytterligare en succé för hertiginnan av Sussex.
Foto: TT

Läs mer:

Experten: Därför väljer Meghan Markle mörkblå kläder

Meghan Markle gästar Vogue – väljer Greta Thunberg till omslaget

Inspireras av Meghan Markles gravidstil – 5 träffsäkra looks

Meghan Markle intervjuar Michelle Obama i brittiska Vogue

Så stylar Meghan Markle alltid det klassiska nyckelplagget

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons