Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Maxjenny! i stor modeutställning på Drottningholms Slottsteater

02 sep, 2020 
MaxJenny! ställer ut modeutställning.
Vill du upptäcka Drottningholmsteaterns unika 1700-talsmiljöer i en ny tappning? Se till att spana in modeutställningen Maxjenny! – The Queen of Prints, som den 19 september öppnar upp för besökare på den 250 år gamla teatern i Stockholm.
Annons

Äntligen dags för modeutställning! I mitten av september presenterar Drottningholmsteatern sitt första modesamarbete någonsin – svenska modeskaparen Maxjenny Forslund ställer nämligen ut en innovativ samling med arty fashion i fokus. Modeutställningen Maxjenny! – The Queen of Prints öppnar den 19 september upp för besökare på Drottningholmsteatern i Stockholm och man välkomnar alla mode- och konstintresserade besökare med gratis tillträde.

Inspiration från teaterns miljöer

Den 250 år gamla teatern med sina unika 1700-talsmiljöer har stått som inspiration hos den innovativa modedesignern Maxjenny Forslund som nu arbetat fram print på textil och skapat en kreativ kollektion. Med andra ord ett fång av plagg i gränslandet mellan konst och mode då teatern innehaver oslagbar samling av inredning, dekorer och föremål.

Svenska designern Maxjenny Forslund — maxjenny!
Svenska designern Maxjenny Forslund — maxjenny!

Utställningen består av en kollektion där de inspirerande motiven plockas upp på plagg bestående av nio unika mönster – alla med inspiration från de ursprungliga bilderna som har manipulerats och uppdaterats. Samtidigt har rokokoteaterns dammiga färger plockats upp och samsas istället med svartvita motiv i en mer grafisk ton, lekfull ton, som en tydlig blinkning till designern Piero Fornasetti.

Annons

– Drottningholmsteatern har helt fantastiska miljöer med arkitektur och detaljomsorg man sällan ser i dag. När jag började arbeta med mönstren, vände och vred på bilderna och laborerade med färgerna var det som att miljöerna lossnar ur historien och visar sig så som de verkligen är. Mästerliga helt enkelt, säger Maxjenny Forslund om inspirationen till kollektionen.

Ett av kollektionens print, skapat med inspiration från Drottningholmsteatern miljöer.
Ett av kollektionens print, skapat med inspiration från miljöer.

Allt om utställningen

Kreationerna ställs ut fram till den 11 oktober och utställningen har fri entré. Här nedan finner du all information!

Maxjenny! – The Queen of Prints
Utställning i Déjeunersalongen

19-30 september kl 11.00-16.30.

Annons

1-11 oktober kl 12-15.30

Fri entré, öppet varje dag

Drottningholmsteatern har vidtagit åtgärder så att det går att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd och begränsar antalet samtida besökare på utställningen enligt rådande riktlinjer.

Utställningen är ett samarbete mellan maxjenny! och Drottningholms Slottsteater. Utställningsdesign av Peter Andersson/PAP Studio

Foto: Ola Bergengren, Anna Hållams

LÄS MER:

Annons