Stilsäkra set och kort kort hos Max Mara SS22

max mara ss22

Korta minikjolar, stilsäkra set och en neutral palett med inslag av poppiga sommarnyanser – så ser sommaren 2022 ut hos Max Mara.
23 september, 2021
0:60

Efter reklamen: Gå med i ELLE Member – vårt nya community

(0:60)

Slå på ljud

Ett skepp kommer lastat med modeinspiration! Idag var Max Mara en av alla modehus som presenterade sin kollektion i Milano inför våren- och sommaren 2022. Även om veckan precis har börjat är Max Mara utan tvekan en av de visningar vi absolut lägger på minnet, inte bara för alla sommaridyller till looks utan även för kollektionens inspiration.

MED INSPIRATION FRÅN "BONJOUR TRISTESSE"

Inspirationen kommer från den franska dramatikern Françoise Sagan där hennes imaginära sommar blev till Bonjour Tristesse, en bok om en 17-årig flicka som utforskar den inre friheten. Vi möts av en nostalgisk sommaridyll, där färgpaletten stäcker sig från sand till solbränna, och marinblått till svart i beatnikchica silhuetter.

Modehuset beskriver kollektionen som "Vi är alla existentialister nu", där vi efter ett och ett halvt år med en pandemi lärt oss att utforska just vår inre frihet, precis som Sagan. Kollektionen är stilsäker men avslappnad och tittar vi lite närmre kan vi se allt från två-delade set och korta minikjolar till svepande sommarklänningar i avslappnad silhuett. Visst låter det härligt? Ta ett span på visningen nedan och njut av en härlig dos av inspiration inför nästa sommarsäsong – snart är vi där!

Se hela visningen här:

Se alla 50 looks från kollektionen här:

Foto: Max Mara