Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Stilsäkra set och kort kort hos Max Mara SS22

23 sep, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
max mara ss22
Korta minikjolar, stilsäkra set och en neutral palett med inslag av poppiga sommarnyanser – så ser sommaren 2022 ut hos Max Mara.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gå med i ELLE Member – vårt nya communityBrand logo
Gå med i ELLE Member – vårt nya community

Ett skepp kommer lastat med modeinspiration! Idag var Max Mara en av alla modehus som presenterade sin kollektion i Milano inför våren- och sommaren 2022. Även om veckan precis har börjat är Max Mara utan tvekan en av de visningar vi absolut lägger på minnet, inte bara för alla sommaridyller till looks utan även för kollektionens inspiration.

MED INSPIRATION FRÅN "BONJOUR TRISTESSE"

Inspirationen kommer från den franska dramatikern Françoise Sagan där hennes imaginära sommar blev till Bonjour Tristesse, en bok om en 17-årig flicka som utforskar den inre friheten. Vi möts av en nostalgisk sommaridyll, där färgpaletten stäcker sig från sand till solbränna, och marinblått till svart i beatnikchica silhuetter.

Annons

Modehuset beskriver kollektionen som "Vi är alla existentialister nu", där vi efter ett och ett halvt år med en pandemi lärt oss att utforska just vår inre frihet, precis som Sagan. Kollektionen är stilsäker men avslappnad och tittar vi lite närmre kan vi se allt från två-delade set och korta minikjolar till svepande sommarklänningar i avslappnad silhuett. Visst låter det härligt? Ta ett span på visningen nedan och njut av en härlig dos av inspiration inför nästa sommarsäsong – snart är vi där!

Annons

Se hela visningen här:

Se alla 50 looks från kollektionen här:

Foto: Max Mara

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons