Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Marimekko och adidas debuterar med sportkollektion

01 jun, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
marimekko x adidas släpper sin första sportkollektion 2021.
Det är med glädje Marimekko och adidas visar sin exklusiva debutkollektion som markerar det första samarbetet med sportkläder för Marimekko. Djärva mönster och funktionell prestanda – upptäck kollektionen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger utBrand logo
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut

Föreställ dig en kombination av adidas prestanda och design med Marimekkos livfulla mönster – rena rama drömmen, eller hur? Från och med idag 1 juni kan vi äntligen ta del av debutkollektionen adidas x Marimekko som den 1 juli blir tillgängligt i Europas butiker, online och hos utvalda återförsäljare. En uppsjö av älskvärda plagg i härliga kulörer som sträcker sig över flertalet sporter och utomhusaktiviteter, som vi längtat!

Djärva mönster möter sportig funktion

Utformad med en hållbar innovation där material som återvunnet garn och mer hållbara metoder används för att minska miljöpåverkan, lanseras nu en begränsad upplaga med plagg som sömlöst blandar Marimekkos konsttryck med adidas kompetens inom sportprestanda.

Annons
mönstrad träningsset i rosa och rött från Marimekko x adidas.
Ett matchande träningsset i rosa och rött? Ja tack!

Debutkollektionens sportkläder mixar det funktionella med det lekfulla och bjuder på plagg för både henne och honom. Med allt från nödvändiga accessoarer och bekväma badkläder till det perfekta träningssetet med maxade färg- och mönsterkombinationer. Vad sägs som den typiska adidas-tofflan i uppdaterat uttryck, Marimekkos magnifika mönster på träningstoppen eller varför inte weekend-väskan med sportiga drag? Allt och lite till plockas fram i denna begränsade första upplaga.

löparskor i rosa från marimekko x adidas.
Marimekkos typiska print får mer än gärna piffa upp löparrundan i sommar.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera var kapselkollektion med adidas, särskilt under ett år när vi firar Marimekkos 70-årsjubileum. Sedan 1951 har Marimekkos syfte varit inriktat på att berika människor, och denna kollektion ger detta uppdrag liv pa ett helt nytt, överraskande men ända så naturligt sätt, säger Tiina Alahuhta Kasko VD och koncernchef för Marimekko.

Annons
mönstrad klänning i svart och vitt från adidas x marimekko.
Mer mönster och sportiga influenser när Marimekko och Adidas går ihop!

– Möjligheten att samarbeta med Marimekko, ett varumärke som delar samma värden för att kombinera funktionalitet och stil medan de använder mer hållbara material och metoder, kändes som en sådan spännande och naturlig möjlighet. Kollektionen kombinerar verkligen det bästa av vår expertis inom sportprestanda, med Marimekkos djärva och lekfulla tryck. Det ar en iögonfallande kollektion som är utformad for att inspirera den inre utforskaren i alla, säger Josefine Åberg VP för design på adidas.

ELLEs 5 favoriter från Adidas x MARIMEKKO:

1. Adidas-tofflan 2.0

Glädjerop när vi ser den klassiska adidas-tofflan i nytt unikt uttryck! Finns att spana in här.

Annons
mönstrad aadidas-toffla från marimekko x adidas.

2. Rött hjärta rosa

Colorblocking-trenden fortsätter och denna sportbehå från adidas x Marimekko gör oss förälskade i rött tillsammans med rosa. Finna att spana in här.

rosa och röd sportbehå från Marimekko x adidas.

3. trendiga trackpants

Yes, trackpants är på tapeten igen för 2021 gör de en trendig comeback. Vi säger ja tack till dessa med maxat mönster. Finns att spana in här.

Annons
mönstrade trackpants från marimekko x adidas

4. Lättare löpsteg

Hundra procent lättare löpsteg med dessa löparskor på fötterna. Adidas löparsko Ultraboost har fått sig en (prickig) uppdatering och vi älskar det. Finns att spana in här.

Marimekko x Adidas löparskor

5. Sportig på weekend

Sport på semesterschemat i sommar? Vi packar gärna för en sportig weekend med denna väska signerad adidas x Marimekko. Finns att spana in här.

Annons
mönstrad weekend väska från marimekko x adidas

Kollektionen består av två ikoniska Marimekko-mönster, Annika Rimalas Laines vag-mönster och Maija Louekaris Rasymattos trasmatta och inkluderar prestanda- och livsstilsplagg for träning, simning och diverse utomhusaktiviteter. Hela kollektionen finns att upptäcka hos Marimekko och adidas, och blir tillgänglig i Europa 1 juli.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons