Artikeln innehåller reklamlänkar

Se Maria Nilsdotters nya smyckeskollektion med midsommar som inspiration

Maria Nilsdotter släpper ny smyckeskollektion med inspiration från Midsommar.

Det börjar närma sig midsommar och lagom till den vackra högtiden visar Maria Nilsdotter en helt ny smyckeskollektion – med inspiration från dess folkloriska förtrollning och ritualer. Upptäck smyckena som konkurrerar med den traditionella midsommarkransen i år.
26 maj, 2021

Snart är årets vackraste (och längsta) högtid här men för Maria Nilsdotter är midsommarfirandet i full blom redan nu. Med en ny kollektion som tagits fram med inspiration från midsommarens folkloriska förtrollning och ritualer kan vi nu ta del av en smyckessamling där gamla traditioner och sagoberättelser trollas fram. Med en stor kollektion som bjuder in till midsommarnattens mystiska sida som väcker allt från naturens vackraste delar till euforiska skogsvarelser.

Jag vill fånga den underliga och magiska essensen av midsommarnatten

– Gränsen mellan verklighet och myt suddas ut. Med den här kollektionen vill jag fånga den underliga och magiska essensen av midsommarnatten, när dagsljuset aldrig riktigt falnar och man kan kanna det övernaturliga runtomkring sig, säger Maria Nilsdotter, smyckesdesigner och grundare.

Dansare i vit klänning i filmen om Maria Nilsdotters smyckeskollektion Midsommar.

Klicka på bilden för att komma direkt till kollektionen!

grönt halsband från Maria Nilsdotters smyckeskollektion midsommar.

Klicka på bilden för att komma direkt till kollektionen!

En kollektion om midsommarnattens mystik

Se Maria Nilsdotters kollektion här! (länk till Wakakuu)

Det är en stor kollektionen som presenteras med ett första släpp idag 26 maj, och vi ser allt från halsband, örhängen och ringar till tiaror och vackra servettringar i både silver och guldplätering. Så är man mer för det dukade bordet finns även magisk dekor som smyckar bordet med det lilla extra.

Samlingens olika smycken pryds av bergskristaller, sötvattenpärlor, månstenar och citriner som alla fångar naturens skönhet eller mystik. Hela idén bakom de dekorativa detaljerna är att utforska Näckens förföriska natur. Det sagolika vattenväsendet som med sin längtan efter intimitet dras till skönheten i allt som fjärilen till lågan, något som syns tydligt genom smyckenas slående detaljer.

Konstnären Arvida Byström i modernt porträtt av Näcken.

Konstnären Arvida Byström i modernt porträtt av Näcken.

I samband med kollektionen presenteras även en vacker kortfilm som förtrollar oss med midsommarnattens mystik. Till tonerna av Ane Bruns nytolkning av Visa vid Midsommartid får vi i filmen möta konstnären Arvida Byström i ett modernt porträtt av Näcken – som annars i traditionen skildrar en maskulin själ som Näcken. Dröm dig iväg genom textraderna nedan och upptäck filmen!

" Sommarsolståndet väcker mystiska egenskaper hos såväl ängsblommor som morgondimma, samtidigt som märkligt euforiska skogsvarelser letar sig fram. Var särskilt vaksam vid vattenbrynet där Näcken väntar. Med sin gåtfulla blick och svårfångade leende, följer du med henne ner under ytan? "

Se mer av kollektionen och upptäck den här! (länk till Wakakuu)

1:45

Efter reklamen: Maria Nilsdotters nya kollektion Midsommar är här – se kortfilmen med konstnären Arvida Byström

(1:45)

Kollektionen finns tillgänglig från och med idag 26 maj och första släppet finns att upptäcka här.

Foto: Ulf Leide Producent: Gustav Bondeson

grönt halsband från Maria Nilsdotters smyckeskollektion midsommar.

Klicka på bilden för att komma direkt till kollektionen!