Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Kliv in i Maria Nilsdotters nya sagolika flaggskeppsbutik

02 jun, 2022 
Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik i Stockholm
Mörkt trä, gulddetaljer och sagolika inslag sätter tonen när Maria Nilsdotter öppnar en ny flaggskeppsbutik i Stockholm. Här är allt du behöver veta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE är på plats när Maria Nilsdotter visar upp butiken för första gången. Smyckesvarumärket med samma namn har blivit känt för sin design inspirerad av nordisk natur och mytologi, vilket också avspeglas i de nya lokalerna. Vi möts av mörkt trä, gulddetaljer, sagolika inslag och ett stort träd som tar plats mitt i butiken.

Platsen för den nya flaggskeppsbutiken är Mäster Samuelsgatan 3, i centrala Stockholm.

Maria Nilsdotter 2022

”Fysisk upplevelse av ett magiskt universum”

– Jag ser mina smycken som delar av en berättelse. Idén med vår nya flaggskeppsbutik är att skapa en fysisk upplevelse av ett magiskt, parallellt universum, säger Maria i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Det är en plats för drömmar och uttryck, där man kan hitta skatter som speglar ens inre väsen och gåvor som symboliserar känslor, minnen eller personer.

Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan

Det mesta i butiken är skräddarsytt för att passa varumärket och Maria har arbetat tätt tillsammans med inredningsdesignern Daniel Östman och arkitekten Jonas Hultman för att färdigställa drömlokalen.

Surrealistiska proportioner går som en röd tråd genom butiken. Möbler, dörrar och detaljer är uppskruvade för att motsvara dimensionerna av ett sagoland där perspektiv, tid och rum förvrängs. Vi ser enorma dörrar som får en att känna sig väldigt liten. Väggarna har i ett rum dekorerats med väggreliefer av flygande gargoyles (givetvis Marias egen design) och vi ser en handmålad mörk stjärnhimmel i ett annat.

Annons
Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan

– Visionen för alla våra butiker är att låta en besökare kliva rakt in i sagan. Med den nya flaggskeppsbutiken tar vi det ännu längre”, förklarar Maria Nilsdotter.

Då öppnar butiken

Och smyckena då? De visas i vitrinskåp tillverkade i svensk alm. Och för dig som går i bröllopstankar går det att boka konsultation i ett privat showroom en trappa upp.

– Jag hoppas att alla kommer känna att detta är ett varmt, välkomnande universum där man kan ta sig tid att utforska våra kollektioner och historierna bakom dem. Det är den största, mest inspirerande och spännande plats vi någonsin skapat, avslutar Maria.

Annons

Butiken öppnar idag, den 2 juni. Se fler bilder nedan.

Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan
Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan

TV: Ta del av Maria Nilsdotters mystiska universum

Se Maria Nilsdotters mystiska universumBrand logo
Se Maria Nilsdotters mystiska universum


Foto: Maria Nilsdotter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons