Kliv in i Maria Nilsdotters nya sagolika flaggskeppsbutik

Maria Nilsdotter öppnar ny flaggskeppsbutik i Stockholm

Mörkt trä, gulddetaljer och sagolika inslag sätter tonen när Maria Nilsdotter öppnar en ny flaggskeppsbutik i Stockholm. Här är allt du behöver veta.
02 juni, 2022

ELLE är på plats när Maria Nilsdotter visar upp butiken för första gången. Smyckesvarumärket med samma namn har blivit känt för sin design inspirerad av nordisk natur och mytologi, vilket också avspeglas i de nya lokalerna. Vi möts av mörkt trä, gulddetaljer, sagolika inslag och ett stort träd som tar plats mitt i butiken.

Platsen för den nya flaggskeppsbutiken är Mäster Samuelsgatan 3, i centrala Stockholm.

”Fysisk upplevelse av ett magiskt universum”

– Jag ser mina smycken som delar av en berättelse. Idén med vår nya flaggskeppsbutik är att skapa en fysisk upplevelse av ett magiskt, parallellt universum, säger Maria i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är en plats för drömmar och uttryck, där man kan hitta skatter som speglar ens inre väsen och gåvor som symboliserar känslor, minnen eller personer.

Det mesta i butiken är skräddarsytt för att passa varumärket och Maria har arbetat tätt tillsammans med inredningsdesignern Daniel Östman och arkitekten Jonas Hultman för att färdigställa drömlokalen.

Surrealistiska proportioner går som en röd tråd genom butiken. Möbler, dörrar och detaljer är uppskruvade för att motsvara dimensionerna av ett sagoland där perspektiv, tid och rum förvrängs. Vi ser enorma dörrar som får en att känna sig väldigt liten. Väggarna har i ett rum dekorerats med väggreliefer av flygande gargoyles (givetvis Marias egen design) och vi ser en handmålad mörk stjärnhimmel i ett annat.

– Visionen för alla våra butiker är att låta en besökare kliva rakt in i sagan. Med den nya flaggskeppsbutiken tar vi det ännu längre”, förklarar Maria Nilsdotter.

Då öppnar butiken

Och smyckena då? De visas i vitrinskåp tillverkade i svensk alm. Och för dig som går i bröllopstankar går det att boka konsultation i ett privat showroom en trappa upp.

– Jag hoppas att alla kommer känna att detta är ett varmt, välkomnande universum där man kan ta sig tid att utforska våra kollektioner och historierna bakom dem. Det är den största, mest inspirerande och spännande plats vi någonsin skapat, avslutar Maria.

Butiken öppnar idag, den 2 juni. Se fler bilder nedan.

TV: Ta del av Maria Nilsdotters mystiska universum

7:54

Efter reklamen: Se Maria Nilsdotters mystiska universum

(7:54)

Slå på ljud


Foto: Maria Nilsdotter