Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Maria Nilsdotter om nya lekfulla smyckeskollektionen Silly Signets

09 jun, 2017 
AvJohanna Lejon
Smyckesdesignern Maria Nilsdotter är åter aktuell. Nyligen släppte hon kollektionen Silly Signets. ELLE fick en pratstund med Maria.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Berätta lite om kollektionen Silly Signets?

– Silly Signets är en fortsättning på den lilla kollektionen Spooky som var inspirerad av min dotters fascination och teckningar av monster och vampyrer. Silly Signets är klassiska klackringar/signetringar på ett nytt, modernt och lekfullt sätt. Det är starka små karaktärer som kan inspirera, glädja eller ge kraft åt den som bär smycket. Ringarna är handgjorda i silver eller guldpläterat silver med olika ädelstenar som rubin, spinel och blå topaz.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur går det till när du arbetar – från idé till produktion och så vidare…

– Jag utgår alltid ifrån ett tema och samlar all info och inspiration jag kan hitta och gör det till en sorts berättelse i mitt skissblock. Det kan vara allt från böcker, bilder, material, låtar och poesi – allt som förstärker känslan i temat. Sedan skissar jag mycket innan jag börjar modellera fram mina första prover som i slutändan tillverkas för hand i silver eller 18k guld med pärlor och ädelstenar.

Annons

Har din stil och smak förändrats genom åren – i så fall, hur?

– På vissa sätt utvecklas ju ens stil och smak men jag tycker ändå att min stil någonstans grundar sig i en fascination för berättande, surrealism och kontraster. Sedan vill jag alltid förbättra, förfina och utveckla kollektionerna men det finns något fint och spännande med att se olika drag och hur smyckena förändrats genom åren.

Vem ser du helst i dina smycken, och då speciellt Silly Signets?

– Jag har inte en viss person i åtanke men det är väldigt roligt och inspirerande att se mina kunder bära smyckena, de är i alla åldrar och har helt olika stilar och smyckena ser väldigt annorlunda ut beroende på vem som bär upp dem. Jag älskar att exempelvis se en äldre dam komma in i butiken och köpa en Jaw Stone Ring för att hon tyckte den är girl power och att samma ring kan bäras av en ung kille.

Vilka är dina favoriter från nya kollektionen?

Annons

– Jag är väldigt kär i superhjältarna Super Hero och Super Heroine samt Bomb-ingen, dom är liksom ”Boom! Power!”

Annons

Berätta om beslutet att göra tröjor, och om trycken?

– Skisserna jag gjorde till kollektionen är lekfulla och kändes väldigt print-vänliga. Tröjor har jag velat göra länge och just de här figurerna från Silly Signets kändes passande.

Här hittar du Marias Silly Signets-ringar.

Foto Maria Nilsdotter

Annons