Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Maria Nilsdotter: "Inspirationen till min kollektion kommer från John Bauer"

29 aug, 2018 
AvJenny Fredriksson
I dag, onsdag den 29 augusti, visar Maria Nilsdotter på Fashion Week Stockholm. Platsen är Skeppsholmskyrkan. ELLE har pratat med Maria inför visningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Berätta om nya (kommande) kollektionen?

– Inspirationen för Moondust-kollektionen kommer ifrån den svenska folksagan och John Bauer som jag ofta återkommer till i mina kollektioner. Smyckena reflekterar en modern tolkning av det magiska månljuset, en stjärnbeströdd himmel och mystiken hos sagoväsen. Kontrasten mellan det ljuva och det hårda är viktigt i kollektionen och återspeglas bland annat genom klassiska sötvattenspärlor med magisk lyster i kombination med vassa spetsar och blankpolerat silver.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad/vem har inspirerat dig mest inför/till kollektionen?

– Under arbetet med kollektionen har jag blickat tillbaka till varumärkets rötter och hämtat inspiration från skandinavisk mytologi, melankolisk natur och John Bauers sagovärld. Jag ser den typiska Bauer älvan som en hemlighetsfull och stark karaktär, misstolkad som enbart ljuv och hjälplös när hon i själva verket har en urkraft och sylvass styrka under den väna ytan. Jag tror hon hänger ut i skogen av egen fri vilja, kanske är hon på väg till ett rejv.

Annons

Vad är viktigast för ditt märke just nu?

– För mig är det viktigt att hela tiden utvecklas och att inte återupprepa mig, samtidigt som mina smycken följer ett tydligt formspråk och berättar en sammanhängande historia. Jag vill att mina kunder ska känna att dom kan hitta sina personliga skatter hos mig och kombinera dem på sitt egna unika sätt. Detta hoppas jag gör att fler, även utanför Sveriges gränser, ska få upp ögonen för Maria Nilsdotters design och smyckenas universum.

Vilka tre plagg/accessoarer klarar du dig inte utan hösten 2018?

– Eytys Angels (skor), alltid Acne Velocite och sen ett pärlhalsband choker style.

Vem/vilka vill du helst se i dina plagg/accessoarer?

– Vem som än förälskar sig i ett smycke. Jag blir alltid lika glad när jag ser hur någon bär upp mina smycken, oavsett ålder eller kön.

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande) 

– Min kompis Helena Reje har skrivit en väldigt viktig och personlig bok om psykisk ohälsa, Det hon aldrig sa, som kommer ut nu i september.

Läs också:

Maria Nilsdotter om nya lekfulla smyckeskollektionen Silly Signets

Skrämmande minikollektion från Maria Nilsdotter

Balettdansös intog Maria Nilsdotters AW16-visning

Fashion Week: Maria Nilsdotter SS16

Annons