ANNONSSAMARBETE
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Så matchar du vårens accessoartrend – 70-tals glasögonen

25 mar, 2019 
Av
70-talet har gjort comeback och ingen har väl missat att det är manchester och utsvänga jeans vi fyller garderoben med i vår? Men den rätta återblicken hänger på accessoarerna. Väskorna och skorna får faktiskt flytta på sig den här säsongen – nu vill vi ha de 70-talsinfluerade bågarna!

Ny säsong betyder nya modemåsten! I vår faller vi för 70-talets böljande volanger och adderar accessoaren som gör trenden total – bågarna som matchar. Ett par väl utvalda bågar kan nämligen förändra hela din look, och rädda allt från en trist outfit till trötta ögon.

Modellerna Osiris Virtuos 1395 kr och Aladobi, 1395 kr från Specsavers ger den tidlösa 70-tals looken.

Sociala medier-stjärnan Margaux Dietz har insett glasögonens modekraft och ser till att matcha sin våroutfit med ett par trendiga bågar i retrostil. Och precis som med väskor och skor så byter vi efter humör, tillfälle och outfit.

– Jag älskar hur glasögon blir pricken över i:et med en outfit, och får mig att känna mig mer seriös under ett måndagsmöte eller hur de kan rädda upp en dag utan smink alldeles galant. Jag älskar att byta glasögon efter outfit och nöjer mig inte med ett par.

Margaux gillar den mönstrade modellen Gravlax från Specsavers som finns i grönt och brunt, 1395 kr.

Det är lätt att glömma att glasögon är så mycket mer än bara något praktiskt – de uppdaterar din stil och förvandlar ditt utseende på ett sätt som andra accessoarer inte kan mäta sig med. 70-talet är ju utan tvekan årtiondet som handlade om att våga sticka ut i knalliga färger och vara lite överdriven. När modet nu gör sin återkomst passar det utmärkt att matcha en leopardmönstrad klänning, ett par ormskinns-mönstrade boots eller en gul manchesterjacka med ett par färgstarka bågar som inte smälter in – utan istället ger din look ännu större effekt. Men att man skulle behöva dålig syn för att klassas som glasögonbärare är något Margaux Dietz inte håller med om, det går utmärkt att bära bågarna med felfri syn.

– Jag har inte ens glas i mina utan jag har glasögon för att jag tycker det är snyggt, säger Margaux Dietz. 

Coola bågarna Laks från Specsavers som finns i brunrött och grönt sticker ut ordentligt, 1395 kr.

Bågarna som andas mer 70-tal än någon annan modell är definitivt piloterna – en superklassiker som vi framförallt är vana att se som solglasögon. Men i vår kommer de klassiska bågarna dyka upp på moderiktiga näsor överallt, utan tonade glas.

– Pilotbågarna är tidlösa och jag tycker de passar de flesta. Min farfar hade alltid pilotbågar och jag tyckte det var så coolt. Lika snygga oavsett ålder, person, eller storlek så kan man få sticka ut ordentligt, säger Margaux Dietz

Pilotbågen Schiffer från Specsavers, 1395 kr är en av Margauxs stora favoriter inför våren.