Skogeniet Manolo Blahniks liv skildras i ny dokumentär – se trailern här

Höstmys i soffan med en av höstens måste-filmer inom modegenren: "Manolo: The Man Who Made Shoes for Lizards".
15 september, 2017

För många av oss blev hans namn känt genom Sex and the City. Och visst finns det väl ett eller annat par av Carrie Bradshaws Manolo-skor som vi har trånat efter under årens lopp?

I dokumentären Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards får vi lära känna mannen bakom de ikoniska skorna, och bäst av allt: filmen har premiär redan i dag.

Manolo Blahnik började formge skor under det tidigare 1970-talet och blev snabbt kändiselitens favoritdesigner. Rihanna, Naomi Campbell och Iman är bara några av dem som ofta har burit Manolo-skor både på och utanför röda mattan, och de förekommer också i filmen om den hyllade skomakaren.

Läs mer: 8 nyckeltrender från New Yorks modevecka

Filmskaparen Michael Roberts har känt Manolo Blahnik hela sitt yrkesverksamma liv och har därför mängder av filmmaterial som han har samlat på sig genom åren.

– Efter att ha känt Manolo i över 45 år kan jag säga att han är mångfacetterad, intellektuell och en romantiker, och med sitt engagerande sinne och geniala hantverk är han som gjord för underhållande film, säger han.

I trailern får vi möta den smått excentriske mysgubben som har kommit att bli en av vår tids största skodesigners, håll tillgodo!

Se trailern här

Läs mer: 30 skor vi skulle älska att bära i höst