Magisk mönstereufori hos Selam Fessahaye på Stockholms modevecka

Selam Fessahaye visar upp AW19–kollektionen på Stockholm Fashion Week

Färgmaxad mönstermagi utan dess like. Selam Fessahaye, utsedd till Årets Blickfång på ELLE–galan 2019, bjuder på en fantastisk visning på Stockholms modevecka.
06 februari, 2019

Det känns som att vi har sett Selam Fessahayes unika, färgstarka kreationer på så många modeveckor tidigare. Men det var i höstas som hon gjorde sitt allra första framträdande på Fashion Week Stockholm med en hyllad SS19–kollektion och flera kända ansikten som Seinabo Sey, Amanda Winberg och Sabina Ddumba bland modellerna.

Magisk kjol och topp i samma tyg på Selam Fessahayes AW19–visning på Fashion Week Stockholm

Majestätiskt hantverk på Selam Fessahayes AW19–visning. Foto: Mathias Nordgren.

Selam Fessahayes AW19–visning ägde rum på Stockholms Auktionsverk bara veckor efter den färgsprakande visningen på ELLE–galan där hon även tilldelades priset för Årets blickfång.

Kollektionen erbjuder något för alla med mängder av kulör, vackra mönster och extravaganta materialval. Fessahayes bakgrund som kostymör märks av när vi får se vackra kimonos i blommiga tyger följt av oversized statement kostymer och sofistikerade kappor.

Foto: Mathias Nordgren.

Se alla bilder från Selam Fessahayes AW19–visning här:

Storleken större

Oversized är en trend vi inte kan få nog av. Selam Fessahaye radar upp storslagna kostymer i sin AW19–kollektion – alla med den gemensamma nämnaren att vara stora, välsydda och stilfulla. Blommönstret är ett genomgående inslag, här i rosa, pastelliga och naturfärgade toner.

Metalliska influenser

Värt att uppmärksamma är de metalliskt blåa tonerna som syntes i flera kreationer på visningen. Den glansiga finishen var inte bara en härlig kontrast mot mer matta materialval utan fungerade även som ett snyggt futuristiskt inslag.

Den kraftfulla kimonon

Böljande, lekfull och grandios. Kimonon får sig ett uppsving i kollektionen och syns här i ett ljuvligt ljusguldigt utförande. Det är en showstopper utan motsvarighet och blev en omtalad höjdpunkt både under och efter visningen.

Randig kavalkad

Som en härlig kontrast till rutorna, mönstret som gjort en märkbar revival på sistone, får vi se flera randiga kreationer hos Selam Fessahaye. Friska färger som rosa, lila och rött bryts av med svart och vitt i både kostymer och kappor. Resultatet blir både elegant och kreativt.

Videon kunde inte hittas

Stylist: Selam Fessahaye.
Hår: Sainabou Chune.
Makeup: Sainabou Secka.
Show coordinator: PAP Studios.

Läs mer:

Årets blickfång 2019 är Selam Fessahaye

Selam Fessahayes färgsprakande visning på ELLE–galan 2019

70–talet möter art déco på House of Dagmars AW19–visning

Modecirkus på Diors haute couture–visning – se alla bilder här