Madonnas dotter Lourdes gjorde catwalkdebut under NYFW...

Lourdes-Leon-madonna

New York Fashion Week pågår för fullt och senast ut bland modellkändisbarnen är Madonnas dotter som har flyttat från front row, in på catwalken. Är Lourdes Leon modevärldens nya it-girl?
14 september, 2018

De börjar bli ett helt litet gäng nu, kändisbarnen som gått visningar för olika modehus och designers. När Dolce & Gabbana visade sin AW18-herrkollektion var det idel kända söner som gick, Kaia Gerber går numera visningar varje modevecka – och nu kan även Madonnas dotter, Lourdes Leon, sälla sig till skaran.

På tisdagen gjorde 21–åringen catwalkdebut för Gypsy Sport som visade sin SS19–kollektion. Visningen inleddes med mycket virkade klänningar, blommönstrade leggings och jeansjackor, många av plaggen med lite vibbar av Chanel.

Lourdes Leon på Gypsy Sports visning

Lourdes outfit gick i en ravebohemisk anda med en behå gjord av tunna kedjor och snäckor och jeans som för tankarna till 90–talet med sin låga midja och håliga detaljer. Skorna blev ett par vita daddy sneakers, en trend som fortsatt håller i sig. Fjädrarna i håret och de små solglasögonen för tankarna till Burning Man–festivalen.

Gypsy Sports tolkning på miljön

Enligt Elle.com är det Lourdes Leon själv som frågat Gypsy Sports grundare Rio Uribe om att få gå visningen. De är bekanta sedan tidigare och Lourdes ville vara med och stötta Gypsy Sports miljömedvetna tolkning på mode, något som Uribe uppskattade. Men det är inte första (och förmodligen inte sista!) gången vi ser Lourdes i anrika modesammanhang. Så sent som i förra veckan syntes hon front row på Jeremy Scotts visning, mitt bland stjärneliten.

Precis som sin mamma är Lourdes inte rädd för att ta risker och gå sin egen väg. Tidigare i år var hon modell för Converse x MadeMe-kollektionen vars kampanj bröt mot gamla societala normer och hyllade kvinnors kroppsbehåring. Inte råder det brist på kontakter eller modegener direkt. Fortsättning följer!

Foto IBL
Källa ELLE.com

Läs mer:

Pastellhåret på Marc Jacobs visning är det finaste vi sett – så fixar du det

Rihannas hyllning till kvinnokroppen på Fashion Week

Streetstyle–inspo direkt från New York Fashion Week

Svenska influencern på front row – med Fifty Shades-stjärnan Jamie Dornan