Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Stilikonen Madonna genom tiderna: 10 oförglömliga looks

06 maj, 2021 
Madonna på 80 och 90-talet.
Madonna vet verkligen vad stil handlar om och har visat upp en hel del extravaganta kläder genom åren. Här är tio looks vi aldrig glömmer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
12 av 90-talets största stilikonerBrand logo
12 av 90-talets största stilikoner

Madonna, som också går under namnet Queen of pop, har i över 40 (!) år levererat hit efter hit, bjudit på spektakulära shower, gjort omtalade musikvideos och samarbetat med några av världens största musiker. Och framförallt har hon alltid varit ett modelejon att räkna med.

Madonna, som egentligen heter Madonna Louise Veronica Ciccone, har aldrig varit rädd för att sticka ut och har alltid vågat testa sig fram stilmässigt. Vi har sett allt från punk och avklätt, till bohemiskt och elegant (som den drömmiga klänningen hon bar på Oscarsgalan år 1991, i sällskap med Michael Jackson). Följ med på Madonnas magiska stilresa!

inte så oskyldig

Madonna må ha burit den omtalade bröllopsklänningen när hon framförde låten Like a Virgin på MTV Video Music Award 1984 (som också var första året prisutdelningen ägde rum), men hon var såklart allt annat än jungfru Maria på scenen.

Madonna i klänning på MTV

Varianter av klänningen har synts flera gånger sedan dess. Ingen glömmer väl när Britney Spears, Christina Aguilera, Missy Eliot och Madonna framförde en remix av Like a Virgin och låten Hollywood? För den vars minne sviker hånglade Madonna upp både Britney och Christina under framträdandet och publiken var minst sagt i chock!

Annons
Britney Spears och Madonna

Inspirerar andra

Och gissa vad? Brudklänningen verkar också ha inspirerat JLo så pass mycket att hon bar en likadan på Halloween 2020.

Alltid steget före

Den där donnan har alltid varit före sin tid och en riktig trendsetter! På tidiga 80-talet var hon såklart snabb med att hoppa på (eller snarare med och skapade) den punkiga stilen.

Annons
Madonna på 80-talet.

Strutarna som stack ut

En av Madonnas mest ihågkomna och omtalade klädesplagg är korsetten hon bar under Blond Ambition-turnén år 1990. Den kända korsetten med strutar för brösten är signerad ingen mindre än Jean Paul Gaultier och inspirationen från korsetten kom från hur underkläderna såg ut på 50-talet.

Madonna med en strut-korsett.

Vågar gå emot klädkoder

Madonna har haft många olika stilar genom åren. Vi har sett henne i bohemisk kaftan, eleganta aftonklänningar och med rumpan bar på röda mattan (det här med att följa strikta klädkoder har aldrig varit Madonnas melodi).

Annons
Madonna i genomskinliga kläder på röda matten

Visar att alla kan

Vad som är extra fascinerande med Madonna är att hon fortfarande, 62 år gammal, vågar testa nytt. Vem har sagt att en 60-plussare inte kan ha rosa hår?

Sätter trender

Trodde du att du var trendig med dina läderbyxor? Madonna, som har en stor kärlek till läder, satte trenden för många år sedan! Färg spelar ingen roll om du frågar Madonna.

Annons
Madonna i läderkläder.

Fick hela världen att tappa hakan

När Madonna och Michael Jackson kom hand i hand på Oscarsgalans röda matta år 1991 tappade hela världen hakan. The queen of pop och the king of – tillsammans?! Klänningen Madonna bar är designad av Bob Mackie, som också står för många av Chers ikoniska klänningar genom åren. ”Att sjunga Sooner or later på Oscarsgalan är en av höjdpunkterna i min karriär – för att inte tala om min dejt med Michael Jackson”, har hon sagt i efterhand.

Annons
Madonna och Michael Jackson tillsammans på Oscarsgalan.
Annons

Står fast vid sin signaturlook

Nutidens stora trender med röda läppar tillsammans med en naken hud har alltid varit Madonnas signaturlook och det är sällan vi ser henne på röda mattan utan färg på läpparna. Men något Madonna var ännu tidigare med är såklart buskiga bryn! Länge leve boy brows.

Madonna med röda läppar och buskiga bryn

Visar att kläder inte har ett kön

Kostym klär alla kroppar och kläder har inget genus – det har Madonna varit tydlig med flera gånger.

Madonna i kostym och hatt

Bild: TT/Shutterstock

Annons