Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Vad är fransk stil? Se Louis Vuittons AW 2023 visning!

09 mar, 2023 
AvAmie Chorr
En hommage till fransk stil!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion DirectorBrand logo
Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion Director

Parisienne-stilen!

Mode möter konst under Louis Vuittons visning i Musée d’Orsay. Ett samarbete mellan kreativa chefen Nicolas Ghesquière, konstnären Philippe Parreno och produktionsdesignern James Chinlund. Där Parreno och Chinlund återigen signerar scenografin med ett koncept baserat på ljudillusioner.

Inför denna kollektion ställde Louis Vuittons kreativa chef Ghesquière frågan: Vad är fransk stil? Till designteamet i hans studio – alla från olika hörn i världen. Resultatet blev en kollektion i riktig Louis Vuitton ”travelling spirit ”. Till ljudet av flygplan och tåg, kom modellerna ut i eleganta blazers, åtspända med bälten. Ballongbyxor och Skulpturliknande klänningar i Trompe l'oeil. En mix av lager-på-lager, läderelement, mönster, texturer och boxiga silhuetter.

Detaljerna visade på de klassiska djupa rötterna i fransk stil – men, jämfört med Ghesquières senaste kollektioner för Louis Vuitton, var denna kollektion mer minimalistisk. Som en nick till pärlhalsbandet som ofta kopplas till den franska stilen, hade man prytt klänningar med pärlor. Ett annat franskt signum ”tricolore” i färgerna rött, vitt och blått på Louis Vuittons GO 14 väska och handskar, som representerar den franska flaggan. Sammantaget var visningen en hyllning till Frankrike och medborgarnas banbrytande stilar.

Annons

Se hela kollektionen här!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Louis Vuitton

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons