Vad är fransk stil? Se Louis Vuittons AW 2023 visning!

Vad är fransk stil? Se Louis Vuittons AW 2023 visning!

En hommage till fransk stil!
09 mars, 2023
Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion Director
1:08

Efter reklamen: Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion Director

(1:08)

Slå på ljud

Parisienne-stilen!

Mode möter konst under Louis Vuittons visning i Musée d’Orsay. Ett samarbete mellan kreativa chefen Nicolas Ghesquière, konstnären Philippe Parreno och produktionsdesignern James Chinlund. Där Parreno och Chinlund återigen signerar scenografin med ett koncept baserat på ljudillusioner.

Inför denna kollektion ställde Louis Vuittons kreativa chef Ghesquière frågan: Vad är fransk stil? Till designteamet i hans studio – alla från olika hörn i världen. Resultatet blev en kollektion i riktig Louis Vuitton ”travelling spirit ”. Till ljudet av flygplan och tåg, kom modellerna ut i eleganta blazers, åtspända med bälten. Ballongbyxor och Skulpturliknande klänningar i Trompe l'oeil. En mix av lager-på-lager, läderelement, mönster, texturer och boxiga silhuetter.

Detaljerna visade på de klassiska djupa rötterna i fransk stil – men, jämfört med Ghesquières senaste kollektioner för Louis Vuitton, var denna kollektion mer minimalistisk. Som en nick till pärlhalsbandet som ofta kopplas till den franska stilen, hade man prytt klänningar med pärlor. Ett annat franskt signum ”tricolore” i färgerna rött, vitt och blått på Louis Vuittons GO 14 väska och handskar, som representerar den franska flaggan. Sammantaget var visningen en hyllning till Frankrike och medborgarnas banbrytande stilar.

Se hela kollektionen här!

Giovanni Giannoni
Giovanni Giannoni
Giovanni Giannoni
Giovanni Giannoni

Foto: Louis Vuitton