Lotta Brattin bakom popup-butiken som säljer exklusiva plagg till förmån för Världens Barn

Provkollektioner och exklusiva plagg säljs på lördag till förmån för Världens Barn. Grabba tag i plånboken och fynda med gott samvete!
29 september, 2016

För femte året i rad arrangerar kommunikationsbyrån Ibeyostudio en insamling till förmån för Världens Barn. Detta genom att öppna en popup-butik i byråns lokaler i centrala Stockholm. Till salu finns provkollektioner och outnyttjade lagervaror från några av Sveriges främsta modevarumärken.

Bland märkena som deltar återfinns bland annat namn som J Lindeberg, Gant, Weekday, Vans, Sandqvist, Puma och Stutterheim. Alla involverade arbetar gratis och samtliga intäkter under dagen skänks oavkortat till Världens Barn, Radiohjälpens största årliga insamling.

Bakom initiativet står Lotta Brattin, grundare av Ibeyostudio.

– Det är fint att modebranschen för en dag går samman till förmån för ett gott ändamål. Att varor som i vanliga fall hamnar utanför butikernas utbud kan generera så mycket gott är fantastiskt! Min förhoppning är att fler branscher skulle göra detsamma, säger Lotta.

LÄS OCKSÅ: 3 välgörenhetslopp för dig som vill svettas för en god sak i höst

Lotta Brattin, grundare av Ibeyostudio.

Vad är det för kläder som säljs i butiken?

– I år kommer ungefär 40 olika varumärken att vara med, både svenska och internationella. Från början bad vi märkena som deltog att skänka sin provkollektion men med åren så har det växt till att man vill bidra med mer. Dessutom har vi exklusiva plagg från bland annat Ida Sjöstedt och Bea Szenfeldt till exempel. I och med provkollektionerna så finns det också helt unika plagg som aldrig gått till produktion utan helt enkelt endast finns i ett exemplar.

Pressmeddelandet nämner namnkunniga stylister som kommer hjälpa till med stiltips i butiken, hur kommer det gå till?

– Vi har bjudit in några av de stylister som vi jobbar ofta och nära med att bidra på det sätt det kan och har lust med. Allt från att stå i kassan, koka kaffe eller bara fylla på och hänga upp nya kläder. Under tiden kan de ju alltid ge lite stiltips och agera smakråd!

Popup-butiken är öppen på lördag den 1 oktober på Kammakargatan 11 i Stockholm. Butiken tar kort, kontanter och Swish. För att skänka pengar till Världens Barn, klicka här.

Artikel av: Café.se, Tom Cehlin Magnusson