Artikeln innehåller reklamlänkar

Supermodellen Liya Kebede släpper kollektion för H&M – se alla plaggen i lemlem x H&M här

liya kebede i lemlem x H&M

I över ett decennium har supermodellen Liya Kebede drivit sitt klädföretag lemlem samt en tillhörande stiftelse med samma namn som ska stärka kvinnor. Nu gör de en kollektion för modejätten H&M.
22 april, 2021

Avslappnade plagg med hög modegrad – det är vad som står i fokus i H&M:s senaste gästkollektion. Bakom den står ingen mindre än supermodellen, skådespelaren och kvinnorättskämpen Liya Kebede och hennes varumärke lemlem, som hon startade 2007. Året innan, 2006, startade hon även stiftelsen lemlem Foundation som jobbar för att hjälpa kvinnor ur fattigdom genom bättre tillgång till hälsovård, jobbtillfällen och ansvarsfull produktion.

Tillsammans med sin dotter frontar Liya Kebede kampanjen, och i kollektionen lemlem x H&M (länk till H&M) hittar vi vackra och sköna sommarplagg som går lika bra att bära i stan som på semesterresan. Bland dem finns kaftaner och andra strandplagg med effektfulla ränder och batikeffekter, men också accessoarer och badkläder.

– Jag älskar att H&M alltid har gått i bräschen när det kommer till riktigt grymma samarbeten. Därför är det riktigt spännande för lemlem att nu vara en del av den gruppen av samarbetande varumärken. Det är också första gången som vi har med smycken i den här kollektionen så att man kan skapa en hel lemlem-look. Min creative director-roll inkluderade även kampanjen, vilket var så kul och värdefullt eftersom jag fick göra den tillsammans med min dotter, säger Liya Kebede i ett pressmeddelande.

Liya kebede i en kaftan från lemlem x H&M

Liya Kebede i en kaftan från kollektionen.

Foto: H&M

lemlem x H&M

Kollektionen släpps idag 22 april – du kan shoppa hela kollektionen här (länk till H&M), samt se alla plaggen nedan.

Rosa linneklänning med ränder och knytning i ryggen, den finns här (länk till H&M).

Chunky hoop-örhängen gjorda i återvunnen zink, de finns här (länk till H&M).

Randig klänning med tunna axelband och volangkant nedtill, den finns här (länk till H&M).

Halsband med hänge, som bland annat är gjort av återvunnen zink, det finns här (länk till H&M).

Mönstrad baddräkt med V-ringning och tunna band med snygg knytning i den öppna ryggen, du hittar den här (länk till H&M).

Armband gjorda av återvunnen zink och pärlor av återvunnen plast, de finns här (länk till H&M).

Randig kaftanklänning med skärp i midjan, den finns här (länk till H&M).

Orange lång skjorta med ränder, den finns här (länk till H&M). Croppad topp med ränder i olika färger finns här (länk till H&M). De randiga linnebyxorna finns här (länk till H&M).
Den croppade blårandiga toppen i linneblandning finns här (länk till H&M) och den långa blå kjolen, som har en slits fram, finns här (länk till H&M).

Randiga shorts i en linneblandning med paperbag-midja och skärp, de finns här (länk till H&M).

Ringar i olika storlekar och bredder, några mer "chunky" och några smalare. De är gjorda av återvunnen zink och finns här (länk till H&M).

Randig slipklänning gjord av återvunnen polyester, den finns här (länk till H&M).

Halsband delvis gjort av återvunnen zink samt ett kortare halsband med pärlor av återvunnen plast, de finns här (länk till H&M).

Randig bikini i återvunnen polyester. Bikinitoppen med smock och band som knyts upptill finns här (länk till H&M). Bikinitrosan är i tangamodell med knytning i sidorna och finns här (länk till H&M).

Örhängen med och utan hängen samt earcuffs, de finns här (länk till H&M).

Mintgrön randig linneskjorta med krage och nedhasad axel, den finns här (länk till H&M).

Randig strandhandduk med fransar och ett rep som gör att den kan bäras över axeln. Den finns i blått här (länk till H&M) och i gult här (länk till H&M).

Blå bikini i bäckebölja, delvis gjord av återvunnen polyamid och polyester. Trekants-bh:n finns här (länk till H&M) och bikinitrosan med hög midja finns här (länk till H&M).

Armband i olika färger med pärlor och berlocker, de finns här (länk till H&M).

Randig baddräkt med hög skärning och knytning på axlarna. Den är gjord i återvunnen polyamid och finns här (länk till H&M).

Randig shoppingväska som är perfekt att bära till stranden, den finns här (länk till H&M).

Brun croppad topp med ränder, den finns här (länk till H&M).

Glasögonkedja gjord av återvunnen zink och pärlor av återvunnen plast, den finns här (länk till H&M).

2:01

Efter reklamen: Så blir maj 2021 för ditt stjärntecken

(2:01)