Linnea Henriksson: Att klä mig i färg är mitt snabbaste trix för att bli på bra humör

Indiska presenterar årets sommarkollektion tillsammans med artisten Linnea Henriksson. Därmed väljer kedjan att fortsätta på sitt inslagna spår – att låta kreativa och autentiska personer lyftas fram istället för modeller.
14 maj, 2018

Linnea är högaktuell med sitt nya album Linnea Henriksson, som följs upp av en sommarturné runt om i Sverige. Tillsammans med Gyllene Tider står hon också bakom den officiella VM-låten och till hösten medverkar hon även i TV4:s stora tittarsuccé Så mycket bättre.

– Att klä mig i färg och mönster är mitt snabbaste trix för att bli på bra humör. Jag har vuxit upp med Indiska och i min hemstad Halmstad var det Indiska-butiken som stack ut. Där gick jag in för att drömma mig bort; ta in dofterna, känna på tygerna och väga halsbanden i mina händer. Det känns därför jättekul och väldigt naturligt, att göra detta samarbete, kommenterar Linnea.

Sommarkollektionen är inspirerad av den klassiska svenska midsommaren med en orientalisk touch. Nyckelplaggen i kollektionen består av klänningar i både krispigt vitt och färgglatt blommigt.

– Vi har drömt oss bort till den svenska sommaren med blå himmel, grönt gräs förstrött med vita tusenskönor, röda jordgubbar och krispig vit bomull som fladdrar i vinden på tvättstället, allt som vi älskar med sommaren helt enkelt, säger Sandra Karlsson, konceptdesigner på Indiska.

Kolla in kollektionsbilderna på Linnea nedan:

 

Läs också:

Indiskas vårkampanj frontas av Dramatenskådis – se bilderna

Indiska flirtar med 1970-talet i ny kollektion

Indiska satsar vidare på hållbarhet – teamar upp med Swedish Stockings

Indiska satsar framåt – genom att gräva i sitt mönsterarkiv

Foto Indiska