Lindex Pink Collection – till stöd för cancerforskningen

Lindex Pink Collection – till stöd för cancerforskningen

Lindex fortsätter att stötta kampen mot bröstcancer. I oktober släpper de åter igen en en kollektion som samlar in pengar till cancerforskningen: Pink Collection.
27 september, 2016

Oktober är den rosa månaden och runt om i landet pågår kampanjer för att samla in pengar till cancerforskningen. För fjortonde året i rad stöttar Lindex kampen med en roa kollektion, dessutom säljs Cancerfondens Rosa Band i alla butiker i Sverige.

LÄS OCKSÅ: ALICIA VIKANDER HAR DESIGNAT ÅRETS ROSA BAND

Tidigare är har Lindex samarbetat med designers som Missoni, Matthew Williamson och Jean Paul Gaultier kring sin rosa kollektion men i år står Lindex eget designteam bakom kollektionen.

Kollektionen innehåller 19 plagg och accessoarer i en liknande färgskala: från djupt vinrött till ljust rosa. 10 % av försäljningspriset doneras till cancerforskningen. Utöver kollektionen finns även ett armband till försäljning där hela överskottet skänks till cancerforskningen. Armbandet (pink bracelet) är rosa och gjort av läder och metall.

– Vi gav våra designers i uppdrag att skapa årets designkollektion och resultatet blev Pink Collection, en modern, feminin och starkt konceptuell kollektion med väl utvalda plagg och accessoarer i en spännande färgskala. Det känns fantastiskt att i år kunna bidra till kampen mot bröstcancer med vår egen design, säger Annika Hedin, designchef Lindex.

Lindex Pink Collection lanseras i butikerna och på lindex.com den 6 oktober. Se alla plaggen här.

MISSA INTE: DU KAN VINNA HELA KOLLEKTIONEN PÅ ELLE.SE >

Tröja, 399 kr.

Tröja, 399 kr.

Kappa, 1 299 kr.

Kjol, 399 kr.

Tröja, 399 kr.

Tröja, 299 kr.

Tröja, 299 kr.

Tröja, 399 kr.

Klänning, 499 kr.

Halsduk, 299 kr.

Turban, 149 kr.

Handskar, 499 kr.

Pink bracelet, 99 kr.