Lindex och By Malina släpper sommarkollektion

Intervju med grundaren till By Malina, aktuell med samarbete med Lindex.

By Malina och Lindex gör sommarkollektion! Och den landar online och i utvalda Lindex-butiker den 9 maj 2019. ELLE fick en exklusiv intervju med Malin Andrén, grundare av By Malina, som berättar mer om samarbetet.
09 april, 2019

Det svenska modevarumärket By Malina, som har ett formspråk som strålar av härliga färger och prints, har tillsammans med Lindex designat en underbar sommarkollektion som är både lättanvänd och semestervänlig.

De båda varumärkena ville skapa en kollektion för den medvetna kvinnan, vilket resulterade i en sommarkollektion med 26 plagg, badplagg och ett par badaccessoarer.

Kollektionen kommer att släppas online och i utvalda Lindex-butiker runt om i landet den 9 maj 2019. Bilder på hela kollektionen släpps inom kort och kommer självklart att visas här på elle.se.

”Jag blev väldigt smickrad när Lindex frågade om jag var intresserad av ett designsamarbete. Lindex har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har inspirerats av hur de jobbat med att stärka kvinnor och jämställdhet. Jag har lärt mig massor under denna resan och vi har kunnat ta del av varandras kunskaper på vägen. Jag är så exalterad inför resultatet!”  säger Malin Ek Andrén, grundare av By Malina.

Malin Andrén, grundare av By Malina, om samarbetet med Lindex:

Berätta om inspirationen till kollektionen:

– Inspirationen har varit att skapa den perfekta sommargarderoben, speciellt om du är på resande fot. Perfekta plagg som kan användas på många olika sätt. Jag har försökt att skapa plagg som gör så att jag kan packa så enkelt som möjligt och tänkt på vad jag brukar sakna.

Vad kan vi vänta oss för print och färger?

– Jag har tagit fram två prints som kommer i två separata färgskalor. Tanken är att mönstermixa så mycket det går. Vi har jobbat mycket med mönsterplacering på plaggen, vilket är lite nytt för Lindex, men det känns både lyxigt och spännande att få vara en del av det. Ni kan vänta er pasteller, snäckor och blommor som andas medelhav.

Vad tror ni kvinnor kommer att uppskatta mest med ert samarbete?

– Att plaggen är så mångsidiga och kan bäras till så många olika tillfällen är något vi tror kommer att uppskattas stort! Sedan är det kul att kunna experimentera mer med bad- och strandkläder som ändå har en hög modegrad. Många kvinnor kommer nog att våga prova på att bära mönstrade plagg, som liknar våra bestsellers från By Malina.

Kan ni avslöja vilket plagg som är er favorit från kollektionen?

– Kaftanklänningen! Den fungerar både till stranden över en bikini med sandaler, men även knäppt som en klänning med klackar till en middag.

Vilka storlekar sträcker sig plaggen mellan?

– Det skiljer sig från plagg till plagg i kollektionen, men det finns allt från XS till XL, 34 till 46 och 85C till 90D. Vi har lagt fokus på att skapa en kollektion som kan bäras av alla.

Vad har varit mest givande under designprocessen?

– Hela processen har varit fantastisk! Särskilt givande var det att försöka gå in på djupet av vem kunden är, vad kunden vill ha och vad som kan komplettera kundens befintliga utbud. Det har varit mycket att tänka på när det gäller pris, passform, mönsterpassning och val av material. Något jag inte tar lika mycket hänsyn till när jag designar för By Malina. Hela processen har varit väldigt lärorik!

Läs mer:

Catwalk: Alla looks från By Malina SS19

By Malina lanserar underkläder tillsammans med HankyPanky

By Malina: ”Tacksam till alla tjejer som bär våra plagg”