Lindex lanserar TOMORROW by Josefin Runquist

Lindex lanserar TOMORROW by Josefin Runquist

I augusti delade Lindex ut pris för ”Bästa designidé” i samband med Textilhögskolans visning under Stockholm Fashion Week. Nu lanseras TOMORROW – en minikollektion designad av vinnaren Josefin Runquist.
28 januari, 2016

Lindex är huvudsponsor till Textilhögskolans årliga modevisning – där avslutningselever presenterar sina examensverk. Förra årets pristagare och elev Josefin Runquist lanserar nu TOMORROW by josefin Rundqvist hos klädkjedjan. Kollektionen består av 7 unika plagg som enligt Lindex kännetecknas av rena och tidlösa snitt.

”Människor befinner sig oftast i rörelse och jag har skapat plagg med inspiration utifrån det. Av den naturliga rörelsen väcks min kollektion till liv och tillför oväntad volym och ett helt nytt uttryck. Kollektionens kärna är vad som händer med plaggen när du rör dig – saker och ting är inte alltid som de verkar vara”, säger Josefin Runquist, Designer.

TOMORROW by Josefin Runquist lanseras i en begränsad upplaga på Lindex hemsida – samt i ett fåtal utvalda butiker i Sverige, Finland, Tjeckien och UK i februari.

“Som ny designer och kreatör är modebranschen tuff att ta sig in i. Som ett internationellt modeföretag har vi ett ansvar i att se till att nya talanger kommer fram och det här är ett sätt för oss att uppmuntra den processen”, säger Annika Hedin, designchef på Lindex.

Tjuvkika på några av plaggen i bildspelet: