Artikeln innehåller reklamlänkar

Lindex släpper kollektion med Elsa Billgren och Sofia Wood

Lindex släpper kollektion med Elsa Billgren och Sofia Wood

Krispiga sommarplagg, genuina material och poetisk känsla. Så beskrivs Lindex kommande kollektion i samarbete med ELLE-profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood.
19 april, 2022

Våren är här och med den kommer härligt vår(och sommar!)mode. Och just våren 2022 presenterar Lindex sin nya Extended-kollektion tillsammans med Elsa Billgren och Sofia Wood.

De båda ELLE-profilerna har kurerat sina favoriter och resultatet är enligt den svenska modekedjan en minimalistiskt romantisk kollektion där ett blommönster inspirerat av oljemålningar och dess penseldrag skapar en konstnärlig och poetisk känsla.

Feminint och romantiskt

Vi ser feminina drag och luftiga silhuetter. Färgpaletten går i svart och vitt samt mjuka nyanser av ljusblått, rosa, rött och gult. Bland plaggen finner vi en klänning med knappar framtill, ett set bestående av en blus och matchande kjol med hålbroderi samt en böljande kaftan med snörningsdetaljer. Och den beige linnekostymen, såklart, vilken inte går av för hackor!

Material som krispig bomull, linnemix och luftig Tencel ska göra plaggen till återkommande favoriter år efter år.

Drömde om en poetisk kollektion

– Vi drömde om en poetisk kollektion som andades södra Europa med plagg som smickrar, är bekväma och tidlösa i sin modell. Helt enkelt den ultimata kapselgarderoben for sommaren hela vägen in i hösten, säger Elsa och Sofia och fortsätter:

– Den består av plagg vi alltid drömt om, trotjänarna som man återkommer till år efter år och bär i alla sammanhang. Den perfekta wrapklänningen och den smickrande midi-klänningen i 1940-talsmodell som skriker Paris. En snygg och dramatisk tunika, den ultimata vita linnekostymen för dagar i city och den finaste blusen och kjolen med hålbroderier vi någonsin sett. Vi är så glada och älskar denna kollektion!

– Vi är väldigt glada över att få lansera denna Extended-kollektion tillsammans med Elsa och Sofia. Med deras tydliga vision, detaljkänsla och härliga energi har det varit ett fantastiskt samarbete och vi ser fram emot att våra kunder nu ska få ta del av underbara sommarplagg att älska år efter år, säger Pia Ekholm, Design & Buying Manager Womenswear på Lindex.

DÅ SLÄPPS KOLLEKTIONEN

Lindex släpper två Extended-kollektioner per år, en gång på våren och en gång på hästen. Den nya romantiska kollektionen kurerad av Elsa och Sofia består av totalt 13 plagg och fyra accessoarer och finns tillgänglig online och i utvalda Lindex-butiker från och med april, 2022. Spana in några av godbitarna nedan! Hela kollektionen hittar du här (länk till Lindex).

Psst! Torsdagen den 21 april klockan 18.00 håller Elsa och Sofia i en liveshopping på Lindex hemsida. Du kan läsa mer och vara med på liveshoppingen här (länk till Lindex).

Blommig klänning

Blommig klänning med volangärm och markerad midja. Den finns här (länk till Lindex).

Sommarset

Set bestående av blus och kjol med hålbroderi. Du hittar den här (länk till Lindex).

Kjol

Matchande kjol med markerad midja som finns här (länk till Lindex). Settet kommer även i vitt.

Linnekostym

Ljus linnekavaj med dubbelknäppning. Du kan kolla in den här (länk till Lindex).

Kostymbyxa

Matchande kostymbyxa i linne som finns här (länk till Lindex).

Svart sommarklänning

Svart klänning med knappar framtill. Den finns snart här (länk till Lindex).

Röd dröm

Röd kaftanklänning med snörning som kommer finnas här (länk till Lindex).

Finstickad topp

Svart, finstickad topp med krage. Den finns här (länk till Lindex).

Här kommer du kunna shoppa hela kollektionen när den släpps! (länk till Lindex)

TV: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland

Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland
1:14

Efter reklamen: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland

(1:14)

Slå på ljud

Foto: Lindex