Lars Wallin släpper scarf för Bröstcancerförbundet

Lars Wallin släpper scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet

Modeskaparen Lars Wallin har skapat en scarf till förmån för Bröstcancerförbundet. Inspirationen hämtas från kvinnliga former.
03 september, 2020

Lars Wallin är känd för sina trollbindande, handsydda coutureklänningar som burits av många kungligheter. Nu har modeskaparen designat en exklusiv scarf till förmån för Bröstcancerförbundet. Inspirationen har hämtats från kvinnliga former tillsammans med sina egna personliga erfarenheter.

– Min mamma har behandlats för bröstcancer men mår som tur är bra idag. Därför var det helt självklart för mig att samarbeta med Bröstcancerförbundet, säger Lars Wallin.

Lars Wallin designar scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet

Scarfen är gjord i modal satin och går i dova rosa, beige och blåa toner med ett mönster bestående av olika geometriska former. Wallin, som i år firar mäktiga 30 år som designer, ser fram emot att sprida en upplyftande, befriande känsla genom sin design.

– Om man drabbas av bröstcancer kan det vara skönt att få vila tankarna på något annat, för det är väldigt mycket eländigt och jobbigt ändå under sjukdomsperioden. Med min design hoppas jag kunna sprida hopp till de som lever med bröstcancer, fortsätter Wallin.

Lars Wallin har designat scarf för Bröstcancerförbundet 2020

Lars Wallin har designat en färgstark scarf i samarbete med Bröstcancerförbundet som släpps i oktober 2020.

Firar 30 år som designer

Lars Wallins scarf kommer att säljas i begränsad upplaga på designers egna hemsida larswallin.com med start i början av oktober. Scarfen är först ut i kollektionen Scarf for Scars, ett initiativ från Bröstcancerförbundet som vill rikta ljuset mot alla kvinnor som drabbats av bröstcancer.

LÄS MER:

Lars Wallin: ”Couture-hus med tidlös design”

Det här är V – här är allt du behöver veta om Lars Wallins nya varumärke