Lanvins roliga kampanjvideo, Diane von Furstenberg är mäktig och Prada i The Great Gatsby

23 augusti, 2012

Vår nyhetsspanare Anna Kopito ger dig senaste nytt från modevärlden här på elle.se. Flera gånger i veckan levereras de i samlad form under vinjetten modespion. Dagens laddning kommer här.

> Läs fler modespioner!

> Läs Annas blogg!

av ANNA KOPITO foto STELLA PICTURES

ELBAZ TAR PARIS TILL DIG

Alber Elbaz har valt ut vanliga människor, istället för modeller, för hans höstkampanj. I kampanjvideon får vi möta 11 män och kvinnor i åldrarna 18 till 82, som berättar om sig själva. En kvinna påstår att hon gillar att äta frusna bär och en annan säger att hon äger 200 saltkar. I slutet av videon berättar den äldsta modellen, 82-år gamla Jacquie ”Tajah” Murdock, att hon ville åka till Paris när hon var 18 år gammal, och att om man byter plats på siffrorna så får man 81 istället för 18.

Elbaz avslutar med att svara henne: ”Paris is coming to you”.

http://www.youtube.com/watch?v=1viiuWXdDhM&feature=youtu.be

CLARINS BARNBARN

Kosmetikaföretag Clarins grundades av Jacques Courtin Clarins för över 60 år sedan. Hans fyra barnbarn, Virginie, Claire, Prisca och Jenna är idag ansikten utåt för varumärket och har startat bloggen, Beauty Flash Blog. Genom deras blogg kommer man kunna följa dem på deras äventyr. Man menar att det inte bara är krämer och serum som gör en vacker, utan även att konst, mode, musik, mat och surfing påverkar ens skönhet.

http://www.youtube.com/watch?v=cOnNmLbImZY&feature=player_embedded

MODEFOLK BLAND DE 100 MÄKTIGASTE KVINNORNA I VÄRLDEN

Forbes årliga lista över de 100 mäktigaste kvinnorna i världen släpptes igår och hyllar ett flertal kvinnor i modeindustrin. CFDAs president Diane von Furstenber hamnade högre än Anna Wintour, på nummer 33, medan Anna hamnade på 51. På listan får de även sällskap av Miuccia Prada, Beyonce, Michelle Obama och Angela Merkel, som är den mäktigaste kvinnan i världen. Se den fullständiga listan här.

PRADAS KLÄNNING I THE GREAT GATSBY

Apropå Miuccia Prada, har den inflytelserika designaren bidragit med 40 kreationer från hennes arkiv till Baz Luhrmanns kommande film, The Great Gatsby. Filmens kostymdesigner Catherine Martin samarbetade med Miuccia för att ta fram 20-talsklänning till Carey Mulliagan och de andra skådespelerskorna. Filmpremiären har tyvärr blivit flyttad till nästa sommar.