Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Lady Gaga återanvände en gammal look för Oscarsgalan 2022

28 mar, 2022 
Lady Gaga återanvände look för Oscarsgalan
Lady Gaga gjorde något så ovanligt som att återanvända en gammal favorit till Oscarsgalan 2022. Här är allt du vill veta om looken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under natten till måndag svensk tid var det dags för Oscarsgalan 2022. Det var den 94:e upplagan av den prestigefyllda filmgalan och Hollywoodstjärnorna samlades på Dolby Theatre i Los Angeles för att hylla de bästa prestationerna inom film under det gånga året.

Galan leddes av komikertrion Regina Hall, Amy Schumer och Wanda Sykes och inledde kvällens tillställning gjorde Beyoncé, som framförde den nominerade låten ”Be Alive” från filmen King Richard.

Lady Gaga och Liza Minelli delade ut pris

Men gästerna och tv-tittarna behövde inte nöja sig med en världsartist i strålkastarljuset. Senare under galan intog även Lady Gaga och Liza Minnelli scenen för att dela ut pris i kategorin Bästa foto (där filmen Dune kammade hem statyetten).

LADY GAGA OCH LIZA MINELLI DELADE UT PRIS

Liza Minnelli fick ta emot stående ovationer när hon överraskade publiken med att dyka upp på galan.

Annons

– Ser du det här? Publiken, de älskar dig, sa Lady Gaga till skådespelaren och artisten.

Lady Gaga återanvände kostym till Oscarsgalan

Men låt oss tala lite om Lady Gagas klädval. Efter att ha gått röda matta efter röda matta iklädd den ena extravaganta tappa hakan-outfiten efter den andra under tillställningar som Baftagalan, Critics Choice Awards – och såklart hela House of Gucci-turnén – valde hon nu att bära en mer diskret look. Något ganska ovanligt för den skådespelande artisten, men ett smakfullt val för tillfället, där allt fokus bör ligga på själva prisutdelningen och vinnaren.

Kvällen till ära satsade Lady Gaga på en glamorös outfit som osade ”old Hollywood” och som även flirtade med Liza Minnellis stil på kabaréerna under 70- och 80-talen.

lady gaga och liza minelli på oscarsgalan

Och det var inte första gången vi såg Lady Gaga iklädd den här looken. Nej, till Oscarsgalan 2022 drog hon på sig något som hon redan hade i garderoben.

Den skimrande smoking-inspirerade byxdressen är signerad Ralph Lauren och det amerikanska modehuset skapade kostymen inför Lady Gagas Jazz & Piano-show på MGM Grand i Las Vegas, 2019. Stjärnan sågs då bära kostymen i slutnumret när hon sjöng ledmotivet till just Liza Minellis musikal New York, New York.

Tre år senare bjöd Lady Gaga alltså världen på samma look igen. Det tackar vi för!

Foto: TT

Annons