Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

KRONPRINSESSAN VICTORIAS SOMMARSTIL – 16 KLÄDER OCH PLAGG ATT INSPIRERAS AV

09 jul, 2021 
AvSara Ericsson
Kronprinsessan Victorias sommartil
Kronprinsessan Victoria har blivit landets (och världens) modedrottning. Klädvalen är noga utvalda och genomtänkta. Här är 16 sommarstilar som kronprinsessan burit och som verkligen inspirerar oss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kungliga sommarfrisyrer att inspireras avBrand logo
Kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

Kronprinsessan Victoria klär sig alltid rätt efter tillfälle. Med en klockren fingertoppskänsla i samklang med stylisten Tina Törnquist, avlöser hon den ena stilrena entrén efter den andra. Så även under det blomstrande sommarhalvåret.

Det är inte alltid lätt att klä sig med elegans och en säker stil under varma sommardagar. En klänning är ofta lösningen för de flesta, så även de kungliga damerna. Vi har kikat närmre på kronprinsessans sommargarderob. Här är 16 gånger som kronprinsessan klätt sig riktigt kungligt och snyggt i värmen!

Annons

1. Kronprinsessan älskar blommigt

Kronprinsessan Victoria i en blommig klänning vid sitt 40-årsfirande

När kronprinsessan fyllde 40 år firades det med dunder och brak. Vid firandet bar Victoria en puderrosa drömklänning med blomapplikationer designad av Pär Engsheden (som även designade hennes brudklänning). I håret bar kronprinsessan ett hårspänne, även det prytt med blommor och på fötterna satt ett par stiliga vita klackar från Gianvito Rossi.

2. Storslagen tylldröm

Kronprinsessan i en rosa tylldröm designad av Selam Fessahaye

Sommaren 2019 gjorde kronprinsessan en odiskret entré i den här vackra tylldrömmen. Som en magisk bakelse äntrade hon röda mattan, och klänningen var (som oftast när Victoria får välja) svenskdesignad. Selam Fessahaye låg bakom den vackra klänningen och kronprinsessan bar verkligen upp den med stil!

Annons

3. Avslappnad look

Kronprinsessan Victoria i klänning från Rodebjer

Den blommönstrade, luftiga och vackra klänningen från Rodebjer har kronprinsessan valt att bära vid flera olika tillfällen. Och vi förstår varför! Klänningen är SÅ fin och passar verkligen till sommarens alla tillfällen.

4. Kronprinsessan i hatt

Kronprinsessan Victoria i hatt

Den perfekta accessoaren för att hålla stil och skydda sig i solen. Kronprinsessan har uppenbarligen en favorithatt som hon gärna bär under mer avslappnade sammanhang. Den nätta stråhatten har vi sett på kronprinsessans hjässa vid flera tillfällen.

Annons

5. Friluftsliv

Kronprinsessan och prins Daniel på vandring i fjällen

Både kronprinsessan och prins Daniel älskar att vistas ute i naturen. Förra sommaren vandrade de i de jämtländska fjällen och delade med sig av den här fina bilden. Keps, flanellskjorta och ett par bekväma vandringsbyxor i marinblått – kungligt snygg även i fjällen.

6. Enkelt sommarklädd

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Solliden

Äntligen fick syskonen kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine träffa varandra. Under coronapandemin har systrarna inte kunnat ses på över 1,5 år. Men så fick de äntligen spendera tid tillsammans på Solliden, Öland igen. Här vid en mindre konsert i slottsträdgården. Kronprinsessan bar en sval sommarklänning, vita sneakers och en jeansjacka från Levis.

Annons

7. Svalt i linne

Kronprinsessan Victoria i en sval linneklänning från Camilla Thulin

Vädret brukar alltid leverera på kronprinsessans födelsedag, så även när hon firade 40 år. På Solliden tog hon traditionsenligt emot gäster och besökare som kommit för att fira henne. Iklädd en ljusblå skjortklänning i linnematerial, designad av Camilla Thulin kunde kronprinsessan hålla sig sval och stilig under hela firandet.

8. Blommigt + silke

Kronprinsessan i blommig kjol och rosa blus

Kronprinsessparet tog emot danska kronprinsparet under ett besök i Stockholm sensommaren 2017. Victoria valde att bära en blommönstrad kjol från Camilla Thulin och en ljusrosa blus från Daisy Grace. Enkelt, men SÅ snyggt!

Annons

9. Snyggt i spets

Kronprinsessan besöker Strömsholm vid nationaldagsfirandet 2018 i en vit spetsklänning från By Malina

Den vita klänningen med vackra spetsdetaljer i figurnära modell har kronprinsessan burit flera gånger. Bland annat vid sonen, prins Oscars dop. Här bar kronprinsessan samma klänning vid nationaldagsfirandet 2018. Designad av Malin Andrén, designern bakom märket By Malina.

10. Glittrande detaljer

Kronprinsessan Victoria vid kusinen Gustaf Magnusons bröllop. Guldglittrande klänning och vackra accessoarer

När det är dags för sommarfester är inte kungligheterna sena med att klä upp. När kungabarnens kusin Gustaf Magnuson gifte sig 2013, bar kronprinsessan en guldskimrande klänning och matchande accessoarer. De fastsydda kläpparna runt klänningens hals glittrade ikapp med sommarsolen.

Annons

11. Kronprinsessan klär i kornblått

Kronprinsessan Victoria i en blommönstrad kornblå klänning och väska från Valentino

Kronprinsessan valde en blommönstrad klänning som hon matchade med diskreta smycken i silver. På axeln hängde en av Victorias favoritväskor från Valentiono som snyggt matchade klockans läderarmband.

12. Lätt & ledigt i marinblått

Kronprinsessan Victoria i en snygg marinblå outfit

Den här looken älskar vi! Victoria valde att plocka upp den stilrena, marinblå färgen från topp till tå. Med plisserad kjol, skärp i midjan, en enkel t-shirt och diskreta örhängen. Oftast ser vi kronprinsessan med håret uppsatt i en knut, men här valde hon att bära det i en hästsvans – vilket passade så bra till outfiten.

Annons

13. Kungliga favoritdesignern

Kronprinsessan Victoria vid födelsedagsfirandet på Solliden i klänning från By Malina

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia. Alla tre är de förtjusta i kläder från märket By Malina. Vid kronprinsessans födelsedagsfirande sommaren 2020 valde hon att bära en vit långklänning, med diskret blommönster och vackra spetsdetaljer.

14. Färgstark kronprinsessa

Kronprinsessan Victoria i en grön sommarklänning

Åh så bra Victoria passar i starka färger. Här i en grön klänning med svart och vitt mönster. En sval sommarklänning som fick ta plats och som matchades med neutrala accessoarer. Och skorna, ett par riktigt gamla godingar som kronprinsessan valt att sticka ned fossingarna i många gånger.

Annons

15. Kronprinsessan i återvunnet mode

Kronprinsessan Victoria i H&M:s conscious kollektion vid prins Carl Philips bröllop

Kronprinsessan brinner för miljö och hållbarhet och klär sig gärna i mamma, drottning Silvias kläder eller i val av återvunnet material. När lillabror prins Carl Philip gifte sig med prinsessan Sofia valde kronprinsessan att bära den här vackra kreationen. Från H&M:s conscious kollektion. Kjolen fanns att köpa i H&M:s butiker och överdelen specialsyddes till kronprinsessan inför den stora dagen. Alla tyger i återvunnet materiel – snyggt, rätt och perfekt för en kronprinsessa i tiden.

Annons

16. Kungligt båtsnygg

Kronprinsessan Victorias snygga båtstil

Kronprinsessan älskar att spendera somrarna ute på havet. Här gjorde hon en stilig och helrätt entré till havs. Blårandig kavaj, vit blus, solbrillor, vita sneakers, lediga byxor och ett par diskreta, men ack så snygga örhängen från Dulong.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons