Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskorELLE-galan

9 gånger Victoria burit paljetter – och överglänst alla andra på röda mattan

21 okt, 2021 
AvSara Ericsson
Kronprinsessan Victoria i paljettklänningar.
Kronprinsessan Victoria klär alltid upp i genomtänkta klädval och ibland har hon valt att glittra extra mycket. Här är nio gånger Victoria burit paljetter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
17 nobelklänningar burna av kungligheterna under kungamiddagarnaBrand logo
17 nobelklänningar burna av kungligheterna under kungamiddagarna

Att se kungligheterna med gnistrande diadem och smycken är inget ovanligt. Men ibland väljer de att maxa lite extra och låta klänningen glittra ikapp i det kungliga strålkastarljuset.

Kronprinsessan Victoria har ett öga för stil och hennes modeintresse och innovativa klädval avlöser varandra. Vi har kikat närmre på de gånger som Victoria valt att bära paljettklänningar.

Kronprinsessan i svensk design

Kronprinsessan i paljettklänning från By Malina.

Kronprinsessparets första resa efter pandemin gick till Italien. En av kvällarna bjöd på en tjusig galamiddag och kronprinsessan sparade inte på glittret. När hon gjorde entré vid det svenska residenset Via di Villa Patrizi glittrade hon i svensk design signerad By Malina.

Annons

Kronprinsessan i haute couture-klänning

Kronprinsessan Victoria i en glittrig klänning dagen innan sitt bröllop 2010.

Dagen innan kronprinsessbröllopet i juni 2010 stod regeringen för en middag i Eric Ericssonhallen följt av en festlig konsert i konserthuset. Kronprinsessan Victoria strålade ikapp i sin klänning signerad Elie Saab. Klänningen var enaxlad och bestod av tyllblommor, pärlor och paljetter i mängder.

Kronprinsessan i blå paLjettklänning

Kronprinsessan Victoria i en blå paljettklänning vid Nobelfesten 2011.

Vid nobelfestligheterna 2011 visade kronprinsessan stolt upp sin gravidmage i en glittrande klänning. Under prisutdelningen kunde tittare hemma vid tv-skärmen se hur prinsessan Estelle, som låg i magen sparkade ut det glittrande tyget.

Annons

Tillslut kunde inte kronprinsessan hålla sig för skratt och pekade på magen vars paljetter reflekterades i det starka strålkastarljuset när bebisen sparkade.

Victoria i silvrig paLjettklänning

Kronprinsessan i en silvrig paljettklänning 2011.

Som alltid bjuder kungen in Nobelpristagarna till en middag på kungliga slottet dagen efter Nobelfesten. 2011 var inget undantag och kronprinsessan gjorde entré tillsammans med prins Daniel i en silverglittrig klänning.

Grön paljettklänning vid Nobelfesten

Kronprinsessan Victoria i en grön paljettklänning vid Nobelfesten 2012.

Kronprinsessan satsade på sprakande paljettklänningar två år i rad vid Nobelfestligheterna. År 2012 bar hon en smaragdgrön klänning i tyll och chiffong med matta paljetter och pärlor.

Annons

Glittrig klänning i silver

Kronprinsessan Victoria i en silvrig paljettklänning 2015.

Kungen bjöd in till Sverigemiddag på Kungliga slottet den 4 september 2015. Bara timmar innan middagen offentliggjorde hovet att kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntade sitt andra barn. Och Victorias glädje gick inte att missa, hon strålade ikapp med den silverfärgade klänningen från Adrianna Papell.

Victoria lånade klänning av Madeleine

Kronprinsessan Victoria lånade en paljettklänning av prinsessan Madeleine 2015.

När danska drottning Margrethe fyllde 75 år bjöd hon in till fest i Köpenhamn. Sveriges kronprinsessa var självklart på plats. Kvällen till ära hade hon lånat en paljettklänning av lillasyster prinsessan Madeleine som hon bar vid en middag inför sitt bröllop 2013.

Annons

Glittrig tvådelad klänning

Kronprinsessan Victoria vid festen dagen innan prinsessan Madeleines bröllop 2013.

Vid middagen dagen innan prinsessan Madeleines bröllop bar kronprinsessan en tvådelad klänning designad av Jenny Packham. Överdelen bestod av paljetter och pärlor och kjoldelen i siden. Det matchades snyggt med väska, örhängen och skor som även de glittrade.

Kortärmad klänning i grått

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och kronprinsessan Mette-Marit vid prinsparets fest dagen innan bröllopet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bjöd på fest dagen innan deras bröllop 2015. Kronprinsessan bar då en ljusgrå klänning med sydda detaljer av pärlor och paljetter.

Foto: TT/ Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons