Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Kraftfulla statements hos Viktor & Rolf på Couture Week i Paris

24 jan, 2019 
Tydliga budskap möter couture. Se alla bilder från Viktor & Rolfs banbrytande SS19–visning på Couture Week i Paris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Plagg med budskap är sedan gammalt. Men på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris har slogans fått en helt ny innebörd. Subtila tröjor med fyndiga slogans har gjorts om och uppdaterats till makalösa coutureklänningar i budskapets tecken.

Det nederländska modehuset radar upp statementklänningar på sin visning, med slogans som ”I am my own muse”, ”I’m not shy, I just don’t like you” och ett kort och koncist ”NO”. Inspirationen kommer inte helt oväntat från millenials, en generation med en stor förkärlek för Instagram, captions och memes i alla dess former.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Det handlar om enkla och tydliga budskap. Instagram och sociala medier rent generellt är väldigt banalt och här ställs de mot en storslagen, skimrande romantisk känsla, säger Rolf Snoeren till WWD efter visningen.

Annons

Vi har samlat bilderna från Viktor & Rolfs visning här:

Samtida ställningstaganden

Att använda mode som en plattform för att sprida aktuella ställningstaganden är inget nytt. Även om Viktor & Rolfs visning är märkbart humoristisk hintar klänningen ”I want a better world” möjligen om något lite mer dramatiskt – och kanske lyfter plagget den stora klimatfrågan och behovet av handfasta förändringar just nu.

Annons
Annons

Högst Instagram–vänligt

En färgstark coutureklänning är aldrig fel och en välbekant, generisk slogan på det gör det inte sämre. Den lilagröna ”No photos please”–klänningen från SS19–visningen har redan synts flitigt på Instagram och kanske är det inte så konstigt. Det är den yngre målgruppen som kollektionen riktar sig till.

Annons
Annons
Lilablå klänning med tryck på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris

Det detaljerade hantverket

Utöver den humoristiska jargongen som genomsyrar hela Viktor & Rolfs couturekollektion så går det inte att ta miste på det detaljerade hantverket. Haute couture står för högklassig sömnadskonst och här ser vi ett bra exempel på just det. Ett hav av himmelsblåa rosetter i alla dess storlekar pryder en vacker nudefärgad bas och skapar en fullkomligt magisk kreation.

Annons
Klänning med örn på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Klänning "Give a damn" på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Magisk beige tyllklänning på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Annons
Cerise klänning på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Klänning "Love me" på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Annons

Storslagen tyll

”Less is more” säger Viktor & Rolf men visar samtidigt upp en klänning som är så maxad den bara kan bli. Hos den nederländska duon är tyll ständigt närvarande och presenteras här i många lager, vilket skapar en häpnadsväckande volym. Tyll är ett frekvent materialval hos modehus som Giambattista Valli och svenska Selam Fessahaye och skapar en romantisk men storslagen känsla.

Flerfärgad tylldröm på Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris
Viktor & Rolf på SS19–visningen vid Couture Week Paris
Viktor Horsting och Rolf Snoeren efter Viktor & Rolfs SS19–visning på Couture Week i Paris.
Annons

Läs mer:

Tröjor med tryck – hetaste trenden från London Fashion Week

Se alla bilder från Diors visning under Couture Week i Paris

Lyxigt poolparty på Chanels haute couture-visning i Paris

Annons