Köpenhamns modevecka AW20: här intar modegästerna catwalken

Carcel copenhagen fashion week

Det nya danska modemärket Carcels första visning under Copenhagen Fashion Week blev något gästerna sent kommer att glömma – se bilderna från The Walk-visningen här!
28 januari, 2020

I utkanten av Köpenhamn var förväntningarna skyhöga på Carcels debutvisning under Copenhagen Fashion Weeks första dag. Märket spås bli ett av 2020-års viktigaste modemärken, då de gynnar kvinnor i fängelse och vars kollektioner består av 100% naturliga material. Och självklart tog de tillfälle till akt att lämna gästerna med ett budskap istället för en traditionell visning.

Runt om i visningslokalen visades olika filmklipp fram med uppmaningen om att stanna upp och tänka till gällande hållbarhet och konsumtion. Ett viktigt budskap! Projiceringarna visade även filmer från Carcels produktion i kvinnofängelse i Peru och avslutades med budskapet:

Change the walk, Walk together, The walk starts today, Let’s walk together, The Walk.

Här tänkte nog många av gästerna att visningen skulle starta men istället för en traditionell catwalk-visning med modeller,  uppmanades modegästerna och profilerna i visningslokalen upp på catwalken – vilket i sin tur projicerades på de stora bildskärmarna runt om i rummet och det i sig blev visningen. Smart? Hållbart? Var det en visning? Avgör själva!

Såhär såg det ut när modeprofilerna deltog i Carcels The Walk-visning:

Foto: Copenhagen Fashion Week

LÄS MER:

Carcel – ett av 2020-års viktigaste modemärken

Copenhagen fashion Week AW20: Allt från de bästa visningarna

9 skandinaviska märken gör hållbar kollektion ihop för Zalando