Köp din Chanel i dag – i morgon blir den dyrare

08 april, 2015

Har du också alltid drömt om att lägga vantarna på en äkta Chanel-väska? Om du har tänkt köpa en ny så är det dags att slå till – i dag! Vid midnatt (natten mellan 8-9 april) justerar Chanel sina priser och de kommer, bokstavligen från ena dagen till den andra, att stiga med 20-30%.

Det är de plötsliga svängningarna i valutakurserna i världen som resulterat i en helt orimligt obalanserad relation mellan priserna på Chanelprodukter på olika marknader. Tidigare har det varit rena rama taxfreeshoppingen för kineser som rest till Europa för en Chanelväska. Då har de kunnat köpa en väska upp till 13 000 kronor (!) billigare än i hemlandet. Men den typen av fynd är nu över, de europeiska priserna höjs och de asiatiska sänks något.

På samma sätt är det alltså hög tid att försöka fynda din drömväska på second hand-marknaden – när priserna stiger på nya produkter förväntas andrahandsmarknaden följa efter. Omvänt ska du alltså hålla på din begagnade väska om du tänkt sälja den, snart går priserna upp på den också.

Av Lisa Arnell Foto Stella pictures Källa ELLE.dk

MER LÄSNING: 

Chanels visning i Paris – Can I have some Chanel for lunch?

Modemaffian anländer till visningen i Paris >

Chanels väskor aw15: Quiltade bestick och tallrikar >