Köp din Chanel i dag – i morgon blir den dyrare

08 apr, 2015 
AvLisa Arnell
Annons

Har du också alltid drömt om att lägga vantarna på en äkta Chanel-väska? Om du har tänkt köpa en ny så är det dags att slå till – i dag! Vid midnatt (natten mellan 8-9 april) justerar Chanel sina priser och de kommer, bokstavligen från ena dagen till den andra, att stiga med 20-30%.

Det är de plötsliga svängningarna i valutakurserna i världen som resulterat i en helt orimligt obalanserad relation mellan priserna på Chanelprodukter på olika marknader. Tidigare har det varit rena rama taxfreeshoppingen för kineser som rest till Europa för en Chanelväska. Då har de kunnat köpa en väska upp till 13 000 kronor (!) billigare än i hemlandet. Men den typen av fynd är nu över, de europeiska priserna höjs och de asiatiska sänks något.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

På samma sätt är det alltså hög tid att försöka fynda din drömväska på second hand-marknaden – när priserna stiger på nya produkter förväntas andrahandsmarknaden följa efter. Omvänt ska du alltså hålla på din begagnade väska om du tänkt sälja den, snart går priserna upp på den också.

Chanel Iman seen at the Sports Illustrated SwimCity fan meet in New York City

Av Lisa Arnell Foto Stella pictures Källa ELLE.dk

MER LÄSNING: 

Annons
Innehåller annonslänkar