Kolla in Little Liffners presentation av SS19-kollektionen

Inför sin första presentation under Stockholm Fashion Week har Little Liffner samarbetat med konstnären Evelina Kroon för att bygga upp en färgstark fysiskt värld som speglar varumärkets universum och inspiration #littleliffnerloves.
30 augusti, 2018

Little Liffner är ett Stockholmsbaserat accessoar- och livsstilsmärke, som i relativ tysthet byggt upp en lojal kundbas sedan lanseringen 2012. Märkets vision är att skapa raffinerade men lättburna handväskor med urban framtoning, för kvinnor som vill ha ut mesta möjliga av livet, och därmed måste göra medvetna val, både generellt och när det kommer till accessoarer.

I vår/sommar 2019-kollektionen, med titeln Going Places, har designer Paulina Liffner von Sydow hämtat inspiration från klassiska amerikanska semesterorter, byggda med syftet att inte göra någonting alls i en tid där alla känner press att göra allting hela tiden. Eskapism, Palm Springs- interiörer, 60-tals mode och 80-talsattityd är andra inspirationskällor.

Evelina Kroon är multikreatör inom områdena måleri, färgsättning och set design, som drivs av att utforska och tänja gränserna mellan det som anses vara traditionell respektive dekorativ konst. Hon underhåller en slags horror vacui; den konstnärliga term som beskriver rädslan för tomma utrymmen, genom att ta över hela rum med ränder, färg och organiska mönster – en grafisk och eklektisk estetik som för tankarna till traditionellt kvinnliga hantverk.

Kroon har en utbildning från Konstfack och bor i Stockholm, Sverige, där hon också arbetar. Bland hennes hjältar finns hennes mormor, Louise Bourgeois, Yoko Ono och Hilma af Klint.

Kolla in bilderna från presentationen av SS19 nedan:

Konstverken i installationen är tillgängliga för försäljning. Installationen samt en pop up-butik kommer att vara öppen för allmänheten den 29 aug-1 sep på Bukowskis, Berzelii Park 1, Stockholm.

Läs också:

Little Liffner: ”Smarta tjejer får saker att hända”

Little Liffner släpper ny pastellfärgad kollektion – här kan du klicka hem väskorna

Little Liffner samarbetar med Opening Ceremony – se bilderna

Foto Mattias Nordgren/Studio Bon