MQ presenterar sin vårkollektion direkt i mobilen – se den här

MQ presenterar sin vårkollektion direkt i mobilen – se den här

Gå på modevisning – med din mobil. Klädkedjan MQ presenterar sin vårkollektion med en digital visning där det går att shoppa kläderna samtidigt.
23 februari, 2017

I en värld där allt går snabbare och snabbare och konsumenterna är vana att få allt direkt har modevärlden inte riktigt hängt med i utvecklingen. Höstkollektionerna visas nu i början av på våren och vårkollektionerna visas på catwalken i början av hösten.

Detta system innebär att vanliga konsumenter får vänta ett halvår innan kläderna finns i butikerna. Men vissa företag testar nya vägar, nu under modeveckan i Paris säljer H&M sin nya kollektion direkt från catwalken.

Klädkejdan MQ går ett steg längre, de presenterar sin vårkollektion med en digital visning som alla som har en iphone eller androidtelefon kan se.

Läs även: Zara Larsson släpper exklusiv kollektion med H&M

Genom att swipa till vänster eller höger kan man bläddra mellan alla looksen och genom ett tryck på skärmen visas plaggen på närmare håll och den som vill kan shoppa dem direkt genom att lägga till dem i shoppingbagen.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera vårt sortiment med en modevisning som så många kan ta del av. Med möjligheten att kunna interagera med visningen och köpa plaggen direkt när de visas, erbjuder vi dessutom våra kunder en innovativ och inspirerande shoppingupplevelse, säger Jens Axelsson Marketing & Omnichannel Manager på MQ Retail AB i ett pressmeddelande.

Plaggen som visas på catwalken kommer från MQ:s egna varumärken.

Klicka in med mobilen för att se kollektionen