Klädkedjan MQ byter namn – det ska deras nya butiker heta

Klädkedjan MQ byter namn till Marqet

Sedan en tid tillbaka har modekedjan MQ genomgått ett stort förändringsarbete. Nu byter de även namn på sina butiker – och utvecklar sitt koncept.
14 november, 2019

För att anpassa sig till dagens konsumtionssamhälle har MQ sedan en tid tillbaka arbetat med ett stort förändringsarbete – med målet att förstärka sin position inom mode och livsstil.

Som ett resultat av detta har de nu gått ut med att de kommer att byta namn till Marqet – och göra om samtliga av sina butiker till konceptbutiker.

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, VD för Marqet, i ett pressmeddelande.

Utöver ett utökat produktsortiment öppnar Marqet även upp för nya kundupplevelser, som till exempel möjligheten att sitta och arbeta från butikerna. Därtill kommer de att upplåta viss butiksyta åt externa aktörer, allt för att skapa fler anledningar för kunder att återkommande besöka Marqet.

– Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder, säger Ingvar Larsson.

Marqet inleder samarbete med Myrorna

Den första Marqet-butiken har redan slagit upp portarna på Drottninggatan i Stockholm, och tanken är att alla MQ-butiker kommer att vara omgjorda till konceptbutiker med det nya namnet under 2020. Då lanseras även e-handelssajten marqetstores.se.

Marqet kommer att fokusera mycket på hållbarhet, och det kommer bland annat att märkas genom att alla butiker inreds med återvunnet industriavfall som fått nytt liv som inredning. Därtill kommer Marqet, från 2020, endast att använda hållbar bomull i alla egna varumärken.

Enligt pressmeddelandet kommer de även att erbjuda second hand-försäljning via Myrorna, samt skräddartjänster, uthyrning av kläder och återvinning.

Foto: TT

Läs mer:

Klädkedjan Forever 21 går i konkurs – stänger 350 butiker