Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Stilsäker i vinterkylan – så klär du dig varmt och snyggt

15 dec, 2022 
Så klär du dig varmt och snyggt på vintern.
Minusgraderna mallar sig ute! Men det går att klä sig stilsäkert och samtidigt varmt. Här är sex värdefulla stylingtips till vintern.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Stylar: Det stickade setetBrand logo
ELLE Stylar: Det stickade setet

Mössan och en rejäl halsduk är ju givna. Men utöver det, hur klär man sig egentligen varmt och snyggt när temperaturen ute sjunker och snön yr? Det kan låta som en utmaning, men med några smarta och kreativa tips är det allt annat än en omöjlighet.

I år är det dessutom kanske lättare än någonsin att klä sig just stilsäkert och varmt samtidigt – åtminstone trendigt och varmt. För modet bjuder just nu på en hel del praktiska plagg och accessoarer som får oss att välkomna minusgrader och vinterkyla med öppna ärmar. (Nåja, nästan i alla fall).

Annons

Nedan listar ELLEs moderedaktör Emma Blomberg sex stylingknep att leva efter under vinterhalvåret!

Höga stövlar

De höga stövlarna har varit på trendkartan i flera säsonger nu och vi spår en fortsatt stark framtid för klassikern. Inte oss emot, de knä- eller låghöga stövlarna är nämligen ett guldkorn när det kommer till att klä sig dressat och samtidigt varmt.

På samma sätt som att ett par handskar med högt skaft förhindrar att kall luft smiter in i glipan mellan handske och jackärm, håller stövlarna benen borta från iskalla vindar. Lägg in en ullsula för extra värme eller satsa på en stövel med vidare skaft så att du får plats med en högre, varm strumpa under.

Annons

Stickat nertill

Stickade tröjor har alltid varit ett givet inslag på vintern, men de senaste säsongerna har den stickade trenden tagit ordentlig fart! Plötsligt såg vi matchande set i stickat överallt – och det håller i. Vi ser stickade leggings, byxor, kjolar och klänningar vart vi än vänder blicken. Och att bära stickat även nertill är riktigt värmande för benen. Testa!

Dunväst under kappan

Älskar du kappan och vill hålla fast i den hela vintern? Dra på dig en dunväst eller tunn dunjacka under så är du redo för kylan. Den behöver inte vara särskilt dyr och tar dessutom ingen plats, så du kan utan problem ha den i väskan. Satsa på en med luva om du vill skydda dig mot snön!

Annons

Vill du addera ytterligare ett värmande lager kan du med fördel bära ett tunt set i exempelvis ull underst, närmst kroppen. Innan du drar på dig dagens kläder.

Balaklavan

Den kanske mest optimala accessoaren för oss som bor i Sverige på vintern och som dessutom är supertrendig just nu? Balaklavan. Mössan som går ner över halsen slog ner som en blixt från trendhimmeln förra året och den här säsongen har populariteten bara ökat. Ett klockrent val för att hålla sig varm och torr i kylan.

DEN GROVA SULAN

Bekvämt är ledorden vid val av skor den här säsongen! Och det har hängt i ett tag. Vi har sett allt från chunky boots, kängor likt vandringsmodeller, Ugg platform och praktiska gummistövlar i modebilden. Vad de har gemensamt? Den grova sulan som gör att du kommer upp en bit från isgatorna och därmed håller värmen längre. Dessutom är den chunky sulan din bästa vän när det är halt ute.

Annons

Ju större desto bättre vid val av jacka

Pufferjackan eller dunjackan har kommit att bli en stark trendfavorit att hålla värmen i under de senaste åren. Vi har sett både korta och långa modeller och det bara fortsätter. Och faktum är att i vinter behöver vi inte ens gå ur sängen för att vara trendiga. Typ.

Den här säsongen ser den allra trendigaste dunjackan nämligen ut – som ett täcke! Tänk dig en vadderad pufferjacka, ofta i lång modell och med ett knytband i midjan. Lite som att du har dragit ett täcke över axlarna och satt ett skärp i midjan. Varmt och bekvämt!

Annons

Dessutom ser vi väldigt mycket stora jackor i modet nu. Vilket också är en fördel när det kommer till att hålla sig varm då det öppnar upp för att bära flera lager under. Oversize-kappor i fuskpäls eller aviatorjackor i modell XL är exempel på trendytterplagg som gör det möjligt att få plats med ett extra lager eller en varm, grovstickad tröja under.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons