Kim Kardashian ville egentligen inte täcka ansiktet på Metgalan 2021

Kim Kardashian ville inte täcka ansiktet på Metgalan 2021

Kim Kardashians svarta Metgalan-look 2021 har blivit en av stjärnans mest uppmärksammade. Nu avslöjar hon att hon kämpade emot idén att täcka ansiktet.
10 februari, 2022

Ingen riktigt galaoutfit om det inte skapas memes och halloween-dräkter inspirerade av den, som man brukar säga. Ja, Kim Kardashians klädval skapar alltid buzz och hennes svarta look på Metgalan 2021 var inget undantag. Trots att man knappt såg att det var hon (eller kanske just därför) kom hennes mystiska outfit att bli en av röda mattans (och faktiskt hela årets!) mest omskrivna och diskuterade looks.

Den svarta helkroppsdräkten kommer från Balenciaga och bredvid sig hade hon modehusets designer Demna Gvasalia (och inte ex-maken Kanye West som många först trodde).

Kim Kardashian och Demna Gvasalia på Metgalan, 2021.

Kim Kardashian och Demna Gvasalia på Metgalan, 2021.

Kim Kardashian var emot idén att bära mask

Men nu visar det sig att klädvalet inte alls var självklart. I en stor intervju med Vogue, vars marsomslag pryds av Kim Kardashian, berättar hon att hon var emot idén.

– Jag kämpade emot det. Jag förklarade att jag vet inte hur jag skulle kunna bära masken. Varför skulle jag vilja täcka mitt ansikte?, säger Kim och fortsätter:

– Men Demna och teamet sa ”det här är en kostymgala. Det här är inte en Vanity Fair-fest där alla ser vackra ut. Det finns ett tema och du måste bära masken. Det är så looken är”.

Kim Kardashian på Metgalan 2021

Kim Kardashian var först emot idén att bära ansiktsmask på Metgalan 2021.

I intervjun delar även Balenciagas designer, som uppenbarligen lyckades övertyga Kim, med sig av sina tankar kring maskens vara eller icke vara.

GB-glassarna som försvinner 2022 – klassikern tas bort

– Masken var konceptuellt sett ganska viktig. Folk skulle genast förstå att det var Kim på grund av hennes siluett. De skulle inte ens behöva se hennes ansikte. Och jag tror att det är hela styrkan i hennes kändisskap, just att folk inte skulle behöva se hennes ansikte för att veta att det är hon, säger Demna Gvasalia.

Vidare delar Balenciaga-designern med sig av sina tankar kring Kim Kardashians inflytande inom mode- och skönhetsindustrin.

– På många, många år har det inte funnit någon som har omdefinierat normerna för skönhet, av kvinnlig skönhet, så mycket som Kim har, säger han och fortsätter:

– Hon gjorde något som är väldigt likt vad Marilyn Monroe gjorde förr i tiden. Hon har omdefinierat vår syn på vad skönhet är.

Kim Kardashian iklädd rosa look signerad Balenciaga på väg till efterfest efter att ha medverkat i SNL, i oktober 2021.

Kim Kardashian iklädd rosa look signerad Balenciaga på väg till efterfest efter att ha medverkat i SNL, i oktober 2021.

Kim Kardashians modeframtid

Kim har setts bära Balenciaga under en längre tid och under förra veckan kom nyheten att hon är ansiktet utåt i modehusets senaste kampanj. Men hur framtidens klädval ser ut för realitystjärnan och modeikonen, berättar Kim är ett oskrivet blad.

– Jag tänker alltid ”vad är nästa steg?”. För tidigare hade jag alltid Kanye som visste exakt hur nästa modeperiod skulle se ut för mig. Och det är något läskigt med att nu vara ute där på egen hand, men också något så befriande, säger hon till Vogue.

TV: Spana in Kim Kardashians stilresa genom åren

1:40

Efter reklamen: Kim Kardashians stilresa genom åren

(1:40)

Foto: TT