Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Kim Jones lämnar Louis Vuitton

17 jan, 2018 
AvLovisa Lundström
Brittiske designern Kim Jones lämnar jobbet som herrdesigner på franska modehuset Louis Vuitton.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ovan: Kim Jones med David Beckham och Kate Moss i Paris, juni 2017.

Kim Jones vinkar hejdå efter sin sista Louis Vuitton-visning för våren 2018. Foto: IBL

Efter 7 år som kreativ chef över herrkollektionerna slutar brittiske Kim Jones, 38, på anrika franska modehuset Louis Vuitton.

– Kim Jones satte Louis Vuitton på herrmodekartan när han började 2011. I dag anses han vara en av världens mest eftertraktade herrdesigner, säger Daniel Lindström, modechef på Café.

– Kims utpräglade känsla för streetmode i kombination med hans upptäcktsresande-personlighet har gjort honom till en perfekt förvaltare av Louis Vuittons arv. Om man följer honom på Instagram (@mrkimjones) ser man att han alltid är på resande fot, det har gjort avtryck i kollektionerna. Hans debutkollektion för det franska varumärket hämtade till exempel inspiration från Afrika, säger Daniel Lindström.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kim Jones tog examen från modeskolan Central Saint Martins i London innan han startade märke under eget namn. Han har tidigare jobbat på märken som Uniqlo, Topman, Umbro, Mulberry, McQ, och Hugo Boss, bland andra. Hans estetik är känd för att hämta inspiration från ungdomskultur och Londons klubbscen och en av höjdpunkterna i Kim Jones karriär är det uppmärksammade samarbetet mellan Louis Vuitton och skatemodemärket Supreme som blev en succé.

Look från Louis Vuittons höstvisning 2017 där samarbetet med Supreme ingick. Foto: Imaxtree

Nu ryktas det att Kim Jones kommer att ta över rodret på Burberry efter nuvarande chefsdesignern Christopher Bailey. Vem som tar över efter Kim på Louis Vuitton återstår att se. Modekarusellen fortsätter att snurra.

Foto IBL, Imaxtree

 

Annons