Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Kenza Zouiten: ”Jag vägrar få ångest över att jag inte tränat ordentligt”

01 nov, 2018 
AvJohanna Lejon
Nu släpper Kenza sin gjärde kollektion med Puma
Feminin, sofistikerad, cool. Det är de ord som beskriver den fjärde kollektionen i det framgångsrika samarbetet mellan Puma och den svenska modeprofilen och influencern Kenza Zouiten Subosic. ELLE har fått en intervju med Kenza om kollektionen.
Annons

Berätta om kollektionen du gjort med Puma!

– Detta är min fjärde kollektion för Puma, en kollektion som består av 17 antal produkter i färgerna svart, burgundy och ett vintrigt blomprint. Kollektionen är sportig med feminina inslag och innehåller plagg som funkar lika bra till jobbet, till gymmet och som till en utekväll på stan.

Vad betyder märket Puma för dig?

– Puma har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas och jag tycker att det är ett av världens coolaste varumärken. Puma för mig är power och en känsla av att alltid vara sig själv.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vad har varit viktigast för dig i arbetet? Vad fick dig att tacka ja?

– Som alltid när jag väljer mina samarbeten så är det viktigt att varumärket är något jag personligen tycker om och handlar hos, och det är verkligen Puma så det var inte svårt att tacka ja. Samarbetet är ett av de största jag någonsin gjort så jag är väldigt tacksam för denna möjlighet!

Kenza x Puma
Kollektionen för Puma är Kenzas fjärde.

Hur skulle du beskriva kollektionen för någon som inte sett den tidigare?

– Till skillnad från mina tidigare kollektioner för Puma så är denna kollektion lite mer lekfull. Exempelvis så har vi bland annat tagit fram en kimono, en body och en vid byxa som alla funkar lika bra till vardags som till fest, vilket kanske inte riktigt är det man förväntar sig. I kollektionen har vi även använt oss av ett superfint mörkt blomprint som känns rätt för säsongen och de blommorna finns med som en liten detalj på nästan alla plagg.

Annons

Vilka är dina favoritplagg ur kollektionen?

– Så himla svårt att välja, jag gillar ju allt! Men jag ser fram emot att träna i det snygga träningssetet och jag älskar den tighta sportiga klänningen.

När du tränar, vad lyssnar du helst på?

– Rock och punk. Speciellt när jag springer.

Den nya kollektionen för Puma beskrivs som både feminin och cool.

Vad har du i träningsväskan?

– En vattenflaska, ett par träningsskor och ett par hörlurar.

Vad tränar du helst?

– Jag tycker om att springa, dansa och köra barre. Har väldigt svårt för styrketräning….

Hur ser en perfekt träningsdag ut för dig?

– Jag älskar när jag börjar helgmorgnar med en långpromenad med hunden och sedan kör ett träningspass på eftermiddagen. Då känner jag att jag rört på mig ordentligt.

Kenza släpper ny kollektion i samarbete med Puma
”Jag vägrar få ångest för att jag ibland inte tränar”, säger Kenza till ELLE.

Vad äter du efter träningen?

– Väldigt olika, jag tänker inte så mycket på det utan äter det jag är sugen på.

Annons

Vilken roll spelar träning för ditt välmående/din hälsa (både psykiskt och fysiskt)?

– För mig är det väldigt viktigt. De perioder då jag inte tränar på några veckor så mår jag mycket sämre fysiskt, känner mig trött och hängig. Men jag accepterar de perioderna också för ibland får man helt enkelt inte ihop det. Jag vägrar få ångest över att jag inte tränat ordentligt.

Studier visar att många unga kvinnor känner sig ofta hetsade till att se perfekta ut på gymmet? Vad är ditt råd till dem?

– Lättare sagt än gjort kanske, men strunta bara i det i det. Folk är tillräckligt upptagna med sig själva och skiter fullständigt i hur någon annan ser ut. Alla har olika förutsättningar så gå dit och kör din grej bara. Det viktigaste är att DU mår bra.

Kenza Zouiten x Puma
”Det viktigaste är att DU mår bra”, är Kenzas råd till unga tjejer som känner sig kroppshetsade på gymmet.

Förutom kollektionssläppet – vad ser du annars fram emot i höst?

– Jag har faktiskt inget speciellt inplanerat vilket känns väldigt skönt. Jag vill bara vara hemma, jobba och köra på med mina vardagsrutiner.

Annons

Vad gör du helst en helt ledig dag?

– Går en långpromenad med hunden, äter god mat, tränar ett pass, umgås med min man och mina vänner. På kvällen tänder jag gärna en brasa och tittar på någon serie, eller går på bio!

Den nya Puma x Kenza-kollektionen kommer att finnas tillgänglig på Nelly.com, Caliroots.se, Sneakers Point, Åhlens och alla Sthlm Blvd-butiker från den 1 november.

Läs också:

Foto Puma

Annons