Kendall Jenner premiärvisar Giambattista Valli x H&M i Cannes

Rosa! Tyll! Volanger! H&M:s designsamarbete med den italienska designern Giambattista Valli är verkligen en dröm.
24 maj, 2019

Just nu pågår filmfestivalen i Cannes för fullt och i går var det dags för den efterlängtade amfAR-galan. Eventet hålls i syfte att samla in pengar till aidsforskning, men det är också en kväll då stjärnor från hela världen visar upp sig på röda mattan.

Under galan avslöjade H&M sitt nya designsamarbete med hjälp av en rad kändisar som bar de nya plaggen. I år föll valet på Giambattista Valli, en italiensk designer som blivit mycket uppmärksammad för sina haute couture-klänningar i tyll.

Jennifer Lopez, Rihanna och Kendall Jenner är bara några stora namn som tidigare burit Vallis kreationer och särskilt Jenner har blivit något av en musa för designern.

På galan gjorde Jenner entré i en av klänningarna från kollektionen, en rosa dröm med lager av tyllvolanger.

Kendall Jenner i Giambattista Valli x H&M

Se fler bilder från H&M:s samarbete med Giambattista Valli på H&M:s hemsida!

Det specialdesignade plagget är inte bara en klänning för galatillfällen– nederdelen är nämligen avtagbart. På Instagram visar Kendall hur klänningen ser ut i sin lite mer lättburna version.

I år består samarbetet både av en limiterad kollektion och en huvudkollektion. Den limiterade kollektionen släpps redan nu på lördag, men då enbart på hm.com och i 12 utvalda butiker runt om i världen, bland annat på Hamngatan i Stockholm. Den 7 november släpps den större huvudkollektionen.

Här kan du läsa mer om H&M:s samarbete med Giambattista Valli!

Läs mer:

H&M:s nya designsamarbete avslöjat – italienska designern blir nya partnern!

Storyn bakom Elsa Hosks drömmiga klänning i Cannes – exklusivt för ELLE

Filmfestivalen i Cannes: Här är stjärnorna på röda mattan

Foto: TT//Joel C Ryan