10 gånger Katy Perry verkligen ägde röda mattan

10 gånger Katy Perry verkligen ägde röda mattan

Sångerskan Katy Perry är inte rädd för att ta i ordentligt när det vankas gala. Här listar vi några av hennes mest oförglömliga outfits!
27 mars, 2020

VIDEO: SPANA IN MET-GALANS BÄSTA LOOKS

Oförglömliga looks från Met-galan 2019
Slå på ljud

 

Katy Perry, eller Katheryn Elizabeth Hudson som hon egentligen heter, började sjunga redan vid nio års ålder och inledde sin karriär som gospelsångerska. Det stora genombrottet kom 2008 med singeln I Kissed A Girl och sedan dess har karriären gått i raketfart. I dag är hon en av världens bäst betalda kvinnliga artister och har flera gånger toppat den amerikanska Billboardlistan med hits som Hot n Cold, Roar och Dark Horse.

Tidigare i mars avslöjade 35-åringen att hon är gravid och väntar sitt första barn tillsammans med fästmannen Orlando Bloom:

”Låt oss bara säga att det kommer bli en fullspäckad sommar”, skrev stjärnan på Instagram när graviditeten blev officiell.

Katy Perry är även känd för sina vågade modeval och tar gärna ut svängarna på scen och röda mattan med färgglada, lekfulla looks. Vi har rotat i bildarkiven och letat fram några av hennes mest minnesvärda outfits!

Katy Perry – 10 minnesvärda looks

MTV Video Music Awards (2008)

En bild på sångerskan Katy Perry under MTV Video Music Awards 2008.

Katy Perry, 2008.

Nykomlingen Katy Perry går på VMA-galan för första gången och är nominerad i hela fem kategorier. På röda mattan omfamnar hon den klassiska pin up-stilen till fullo med röda läppar, en stjärnbeströdd body och en glittrande clutch. Den här kvällen träffar hon också exmaken Russell Brand för första gången.

MTV Music Awards (2010)

En bild på sångerskan Katy Perry på MTV Video Music Awards 2010.

Katy Perry, 2010.

Två år senare släpper Katy Perry sitt tredje album Teenage Dream och färgar håret i en vågad blå nyans. Sångerskans look på VMA-galan 2010 blir en riktig snackis, här i en klänning designad av Zuhair Murad.

Grammy Awards (2011)

En bild på sångerskan Katy Perry på Grammy Awards 2011.

Katy Perry, 2011.

Katy Perry skapar stora rubriker när hon dyker upp på Grammygalan 2011 i änglavingar. Klänningen från Giorgio Armani är beströdd med Swarovski-kristaller och har en svepande underdel av silkesorganza.

MTV Video Music Awards (2011)

En bild på sångerskan Katy Perry på VMA-galan 2011.

Katy Perry, 2011.

Katy Perry är nominerad i hela 10 kategorier på VMA-galan 2011 och kammar till sist hem tre priser, bland annat för Årets video (Firework).

Under kvällen bär hon inte mindre än fyra outfits, bland annat denna gröna design av Atelier Versace med matchande parasoll.

En bild på sångerskan Katy Perry på VMA-galan 2011.

Katy Perry, 2011.

Kvällens sista design, en minst sagt glittrande kreation, är skapad av hennes stylist Johnny Wujek.

Grammy Awards (2013)

En bild på sångerskan Katy Perry under Grammy Awards 2013.

Katy Perry, 2013.

Inför Grammy Awards 2013 inspireras Katy Perry av skådespelerskan Priscilla Presleys glansdagar under 1970-talet. Resultatet blir en fantastisk klänning från modehuset Gucci med en halslinning prydd av turkoser, jadestenar och topaskristaller.

MTV Video Music Awards (2014)

En bild på sångerskan Katy Perry och rapparen Riff Raff på MTV Video Music Awards 2014.

Katy Perry och Riff Raff, 2014.

Katy Perry och vännen Riff Raff återskapar Britney Spears och Justin Timberlakes ikoniska denimlook på VMA-galan 2014. Vi älskar det här!

Met-galan (2016)

En bild på sångerskan Katy Perry på Met-galan 2016.

Katy Perry, 2016.

Katy Perry är nästan oigenkännlig på Met-galan 2016 i denna sammetsklänning från Prada i sammet och läder med gulddetaljer. Tema för året är Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology.

Met-galan (2018)

En bild på sångerskan Katy Perry på Met-galan 2018.

Katy Perry, 2018.

Änglavingarna är tillbaka! Katy Perry slår på stort under Met-galan 2018 med en Versace-look i guld. Årets tema är Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination.

Met-galan (2019)

En bild på sångerskan Katy Perry på Met-galan 2019.

Katy Perry, 2019.

Vi sparar såklart det bästa till sist –Katy Perry på Met-galan 2019. Inför galan (med temat Camp: Notes on Fashion) bär sångerskan en specialdesignad klänning av Moschino-designern Jeremy Scott. Svårburet, men otroligt häftigt!

Foto: TT

LÄS MER:

Met-galan genom tiderna – här är looksen vi minns

Bianca Ingrossos stilresa genom åren – då och nu

Kenza Zouitens stilresa genom åren – då och nu