Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Kate Moss dotter har vuxit upp – gör succé som modell

10 okt, 2018 
AvEmma Castman
Kate Moss dotter Lila
Supermodellen Kate Moss slog igenom på 1990-talet och nu går dottern Lila Moss i sin mammas fotspår. Dagar efter sin 16-årsdag blev det nämligen officiellt att hon är nya ansiktet utåt för Marc Jacobs Beauty.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kate Moss är en av våra främsta modeller genom tiderna. Hon slog igenom som 15 åring och har under sina år i branschen arbetat för de flesta stora modehusen – däribland Gucci, Chanel och H&M. I dag är hon 44 år gammal, men fortfarande aktiv som modell.

Tillsammans med förläggaren Jefferson Hack har Kate Moss dottern Lila Moss och redan som 13 åring gjorde hon modelldebut tillsammans med sin mamma då de prydde omslaget på italienska Vouge. Om karriären gått spikrakt uppåt sedan dess? Utan tvekan! Nu står det nämligen klart att Lila Moss är Marc Jacobs Beautys nya ansikte utåt – och att hon signerat kontakt med sin mammas talang- och modellagentur ”Kate Moss Agency”.

Lila Moss är ansiktet utåt för Marc Jacobs Beauty

Det är Marc Jacobs Beauty som via Instagram meddelar att de valt Lila Moss som modell för sin nya sminkserie. På bilden de publicerade syns Lila Moss i en kaxig sminkning signerad den kända makeup-artisten Diane Kendal och i bildtexten skriver Marc Jacobs bland annat:

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag träffade Lila Moss för första gången 2008, när jag var på semester på Ibiza, och åkte till Formentera över dagen för att träffa hennes mamma Kate Moss, och andra nära och kära. Vid bara sex års ålder så var Lilas starka karaktär, beteende och oerhörda skönhet redan väldigt uppenbar”.

Marc Jacobs har tidigare arbetat med Kate Moss

Förutom att Kate Moss och designern Marc Jacobs är nära vänner har de även jobbat tillsammans. Första gången var på 1990-talet och Marc Jacobs medgav att det kändes en aning surrealistiskt att ha både Kate och Lila Moss i studion när de plåtade kampanjen för Marc Jacobs.

Annons

”Det kändes lite overkligt att ha Kate i studion tillsammans med Lila, då det väckte gamla minnen från när jag träffade Kate för första gången som 18-åring”, skrev han på Instagram.

Ja, i det här fallet passar det gamla uttrycket ”sådan mor – sådan dotter” mer eller mindre perfekt. Och vem vet, kanske får vi se Kate och Lila Moss pryda ytterligare omslag tillsammans?

Läs mer:

Kate Moss gör nytt samarbete – designar för Amanda Schulmans favoritmärke

Sno stilen från supermodellen Kate Moss

Kate Moss stilresa – så blev hon en modeikon

Foto: IBL

 

Annons