Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Återanvänd klänning och smycken från Zara – allt om Kates look på Bafta 2023

20 feb, 2023 
Återanvänd klänning och smycken från Zara – allt om Kates look på Bafta 2023
Prinsparet av Wales bidrog till kungling stjärnglans på söndagens Bafta-gala 2023. Här är allt du behöver veta om Kates (återanvända) outfit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakomBrand logo
Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakom

Galorna avlöser just nu varandra. Ja, den här tiden på året känns det som att varje ny helg kommer med en ny stjärnspäckad tillställning. Under söndagen stod Storbritanniens stora filmgala British Academy of Film and Television Arts – i folkmun kallad Bafta-galan 2023 – på schemat.

Röda mattan bjöd på en hel del modegodis (spana in kändisarnas bästa looks här!) med bland annat Jodie Turner-Smiths lila fransdröm från Gucci, Florence Pughs tyllklänning signerad Harris Reed och HoYeon Jungs guldlook à la Louis Vuitton.

Annons

Kate Middleton på Bafta-galan 2023

Men bafta-galan 2023 hade också kunglig stjärnglans i form av prins William och Kate, som anlände till röda mattan för första gången sedan pandemin. Och prinsessan av Wales gjorde i vanlig ordning ingen besviken med sin outfit. Här är allt du behöver veta om Kates röda mattan-look.

Prins William och prinsessan Kate på Bafta-galan 2023

Återanvände gammal klänning

Prinsessan av Wales entrade röda mattan iklädd en vit one-shoulderklänning från Alexander McQueen. Och du kanske känner igen den? Har du bra koll på Kates klädhistorik är det inte helt omöjligt, för klänningen är nämligen återanvänd från tidigare.

Annons

Förra gången prinsessan bar klänningen var på Bafta-galan 2019 – och nu drog hon fram den igen, fast i en lite omgjord version.

Kate Middleton på Bafta-galan 2019.
Kate Middleton på Bafta-galan 2019.

Sist hade klänningen blomdetaljer vid axeln och Kate bar den tillsammans med en vit väska och silverskor. Den här gången var blommorna utbytta mot en hängande drapering och prinsessan matchade istället med svarta sammetshandskar med högt skaft – vilket gav hela looken Hollywood-glamour deluxe.

Bar smycken från Zara

Kate kompletterade den vita looken med en clutch i svart och guld och ett par klackar som även de skimrade i guld. Men det var en helt annan accessoar som fick mest uppmärksamhet – och det föga förvånande – nämligen prinsessans val av örhängen.

Annons
Prinsessan Kate på Bafta-galan 2023

Istället för att välja något av det enorma utbud av exklusiva smycken som kommer med den kungliga titeln, satsade Kate nämligen på ett budgetkap till öronen. De maffiga örhängena med stora blommor och strass kommer från Zara och har kostat 199 kronor.

Prinsessan Kate på Bafta-galan 2023

Tyvärr – för dig som önskade göra en copy paste – är örhängena slutsålda.

Annons

Kate avslutade looken med utsläppt hår och prins William matchade prinsessans handskar med en sammetskostym.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons