Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Karl Lagerfelds 10 mest magiska visningar för Chanel

19 feb, 2019 
AvJenny Fredriksson
Chanel SS19, visning på sandstrand
Modevärldens mest aktiva kreatör: designern, fotografen, illustratören och formgivaren Karl Lagerfeld har gått ur tiden vid 85 års ålder. Elle blickar tillbaka på modeikonens mest minnesvärda visningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elle listar modegeniet Karl Lagerfeld mest mäktiga visningar nedan. Under 10-talet trappade Karl Lagerfeld verkligen upp sin showmanship när det gäller modevisningar. Allt från lokaler till setdesign blev större och värre. Kika ner nedan för nio galet mäktiga modeupplevelser á la Karl.

1. Vamos a la playa med Karl Lagerfeld!

I Karl Lagerfeld sista pret-a-porter kollektion, den nu säsongsaktuella ss-19 kollektionen förvandlades Grand Palais till en utopisk paradisstrand, komplett med vatten, vitt strand och ett nästan hundratal modeller i vackra stråhattar, uppdaterade Chaneldräkter och galet snygga väskor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Chanel ss 19 setdesign stranden
Chanel

2. En promenad längs Seine med Chanel Couture

Parisromantik på riktigt när Karl Lagerfeld hyllar ljusets stad Paris i Chanels aw 18/19 couturekollektion. Bänkar och söta klassiska boklådor fanns på plats för att spegla den ljuvliga kollektionen som bestod av långklänningar i vitt, svart och grått med inslag av pudriga pasteller.

Annons
Chanel Couture setdesign seine
Chanel

3. Ett riktigt vattenfall i Grand Palais

Har man inte problem så skaffar man sig det. Inget fick vara för lätt för Karl Lagerfeld och company. Till Chanelvisningen till ss-18 kollektionen byggde man upp ett naturtroget vattenfall med skog och murgröna. Ett otroligt ambitiöst projekt.

Chanel ss 18 setdesign vattenfall
Chanel

4. Lily Rose i en gudomlig klänning från Chanel Couture

Ett fashion moment vi sent ska glömma var när Jonny Depp och Vanessa Paradis gemensamma dotter Lily Rose kom på catwalken ut i den ljuvligaste rosa, sidenorganza tyllklänning från Chanel ss 17 couture kollektion.

Annons
Chanel Couture ss 17 Lily Rose
Chanel

5. Stormarknad à la Chanel

Ingen kunde tolka samtiden och fånga upp vad som lägger i tiden som Karl Lagerfeld. Chanel shopping center konceptet är ett av ELLEs favoritvisningarna från det ikoniska franska huset.

Chanel aw 15 supermarket
Chanel

6. Trädgårdsmagi

Titta – ett Mini Palais i det stora Grand Palais. Man byggde alltså upp trädgårdshus i spaljé komplett med växter och blommor som en lämplig backdrop till den lysande couturekollektion från ss 18. Är ni nyfikna på hur det går till att förbereda en couturekollektion; missa inte Netflixs briljanta dokumetär 7 days out Chanel Haute Couture fashion show. Där får man följa med under sju dagar på allt som behöver göras – som bygga detta schabrak, alla fittings och hur det fungerar i en haute couture syateljeé. Superspännande.

Annons
chanel ss 18 couture
Chanel

7. Serverhall á la Chanel

Hemligheten bakom Karl Lagerfelds succé var hans ständiga vilja till förändring och konstanta rörelse framåt och han tittade aldrig bakåt. Så den digitala revolutionen var aldrig ett problem för honom. Till ss-17 vårkollektion byggde Chanel upp en ultrachic och high tech serverhall som fungerade som en passande visningsmiljö.

Chanel ss 17 serverhall
Chanel

8. Brasserie Gabrielle

Paris och arvet från Coco Chanel genomsyrade allt Karl gjorde för det franska husest. Ett bra exempel är denna ambitiösa visningsmiljö – en hel resturang som mycket lämpligt heter Brasserie Gabrielle, komplett med bar och tjusiga servitörer.

Annons
chanel setdesign brasserie gabrielle
Chanel

9. Checka in med Chanel

Checka in med Chanel Airlines – vilken dröm! Kan ni tänka ert något mer stylish flygbolag ? Denna briljanta idé gjorde man till vårkollektionen 2016.

Chanel ss 16 airline setdesign
Chanel

10. Mot stjärnorna med Chanels rymdprogram

Ready for take off? Men varför inte bygga upp en hel raket med en avskjutningsramp för att spegla den futuristiska aw 17 kollektionen. Mäktigt och helt galet. Och vi älskar det.

Chanel aw 17 setdesign raket
Chanel

Foto: imaxtree

Annons