Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Kanye West släpper ny klädkollektion – så var visningen

16 feb, 2017 
AvELLE -redaktionen
Kanye West har släppt ytterligare en kollektion – en visning som kallas hans bästa hittills. VI listar fem punkter du behöver veta om superstjärnans senaste Yeezy-kollektion.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I går släppte Kanye West den femte upplagan av sin Yeezy-kollektion, något som (självklart) föranleddes av mycket hajp och spekulationer. Efter att ha avslutat året på ett minst sagt kaotiskt sett genom att ha gått in i väggen, ställt in en turné och lagts in på sjukhus för mental utmattning var förväntningarna på vad kollektionen skulle bestå av minst sagt oklara. Varje steg han sedan har tagit har bevakats, oavsett om det rört sig om en blondering av håret, eller raderande av sina Trump-positiva tweets.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Förra visningen som rapstjärnan gjorde mötte en hel del kritik, modeller svimmade i sensommarvärmen samtidigt som luttrade modejournalister rynkade på näsan över det otillgängliga valet av lokal (ett övergivet smittkoppssjukhus på Roosevelt Island), och bristen på vatten och freebies. 

Den här visningen blev en mer småskalig affär och hölls på Pier 59 i New York. Vi sammanfattar nedan den omtalade visningen i fem punkter:

Annons

LÄS OCKSÅ: CATWALK: DET BÄSTA FRÅN NEW YORK FASHION WEEK

Modellerna

Stor uppmärksamhet väckte valet av modeller förra säsongen, då Kanye hade efterfrågat ”multiracial women”, lika stor uppmärksamhet väcktes denna gång då modellen Halima Aden gick visningen i en päls. Aden blev känd förra året då hon bar hijab under en skönhetstävling i Minnesota. Aden föddes i ett kenyanskt flyktingläger och gjorde i och med Yeezy-visningen Fashion Week-debut.

Kläderna

Den femte Yeezy-kollektionen skiljde sig en hel del från tidigare upplagor, något flera kritiker menade gjorde kollektionen till den bästa hittills. Den fjärde kollektionen fick kritik för att den återupprepade samma idéer som hade synts i tidigare kollektioner: oversizade, jordigt färgade plagg med post-apokalyptiska influenser. Den här kollektionen var istället väldigt bärbar, både för dam och herr, där flanellskjortor, denimplagg, sweatshirts och bomberjackor samsades om utrymmet. Till skillnad från tidigare kollektioner syntes både loggor och tryck, för första gången syntes exempelvis en Adidas-logga på plaggen. Färgskalan bestod av svart, vinrött, teal och mycket camo.

Annons

LÄS OCKSÅ: KANYE WEST I NYTT BLÅSVÄDER

Calabasas

Något oväntat var också hur de Adidas-brandade sportplaggen som Kanye burit den senaste tiden ingick i visningen. Mycket har spekulerats kring de enkla sportplaggen, förklaringen har antagits vara hiphopstjärnans utlovade kollektion med Adidas, men här presenterades sportplaggen tillsammans med resten av kollektionen. Tryckt på flera av plaggen står det ”Calabasas”, namnet på den stad i Los Angeles där Kanye West och många andra stjärnor bor. Rykten har också tidigare cirkulerat om att namnet inte bara ska innehålla kläder, utan även ett musikaliskt samarbete med Calabasas-bon Drake.

Sneakersen

De tjocka pappa-sneakers som Kanye burit under senaste tiden syntes även på catwalken. Skorna är radikalt annorlunda från de tidigare Yeezy-sneakers som släppts, och ser ut att komma i fyra olika färgval. Ingen ny information släpptes om skorna, men några detaljer kunde plockas ut. De verkar sakna den populära Boost-sulan, och ser ut att påminna en del om Raf Simons Ozweego-sneakers för Adidas.

LÄS OCKSÅ: KANYE WESTS KOMPIS BLEV MODEVECKANS MEST OMTALADE PERSON

Musiken

Trots mycket spekulationer spelades ingen ny musik från Kanye under visningen. Rykten hade gjort gällande att första låten från det utlovade samarbetet med Drake skulle premiärspelas, men något sådant fick publiken inte höra. Istället spelades en remix på The-Dreams sängkammarhymn  Bed.

Artikel av Café.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons