Artikeln innehåller reklamlänkar

Kangol gör comeback i nytt samarbete med Mabel och H&M

Älskar du hiphop-scenen från 80- och 90-talet? Då är H&M:s nya samarbete med Kangol och Mabel något för dig. Se den kommande kollektionen här!
03 september, 2020

Det legendariska amerikanska streetwear-märket Kangol – mest känt för sina hattar gör comeback i ett exklusivt samarbete tillsammans H&M och den svensk/brittiska artisten och låtskrivaren Mabel. Mabel med en egen 90-talsinpirerad street-wear look har varit med och designat delar av kollektionen, bland annat den sportiga miniklänningen och ett par mjukisbyxor.

Kangol x H&M feat. Mabel samarbetet

Mabel i Kangol x H&M-samarbetet.

– Jag ville skapa två plagg som visar båda sidorna av min personliga stil. Plaggen är extremt mångsidiga som man kan klä upp och ner, berättar Mabel.

Kangol-baskern blev en riktigt modehit på 80-talet när hip-hop legender som Run-DMC, LL Cool J och The Notorious Big bar märket. Succén fortsatta under 90-talet och även in på 2000-talet när Eminen ofta bar Kangol både privat och offentligt. Nu är märket tillbaka med en kollektion inspirerad av 80- och 90-talets hiphop-scen, designad för den kreativa generationen som inkluderar Kangols signaturhattar tillsammans med ytterplagg, stickade klänningar och accessoarer. Kollektionen Kangol x H&M feat. Mabel lanseras i utvalda butiker och på hm.com den 17 september.

Här kan du köpa kollektionen (länk till Adtraction).

Se Kangol x H&M feat. Mabel samarbetet här:

Här hittar du kollektionen i butik (länk till Adtraction).

Foto: H&M 

LÄS MER: 

Spana in H&M:s nya designsamarbete med Giuliva Heritage

15 storstickade tröjor du kommer att vilja leva i denna höst

Så stylar du jeans trendigt hösten 2020